Социалните партньори, с изключение на КТ Подкрепа, не подкрепиха намаляването

...
Социалните партньори, с изключение на КТ Подкрепа, не подкрепиха намаляването
Коментари Харесай

Държава, синдикати, работодатели: Само КТ Подкрепа иска по-ниско ДДС за храни и лекарства

Социалните сътрудници, като се изключи КТ " Подкрепа ", не поддържаха намаляването на Данък добавена стойност върху храните и медикаментите. Правителството в лицето на Министерството на финансите също не поддържа концепцията. Това съобщи вицепремиерът Марияна Николова след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), съобщи БГНЕС.
Тристранката разиска законопроект за изменение и допълнение на Закона за налог върху добавената стойност, импортиран от Корнелия Нинова и група народни представители и законопроект за обществените предприятия. Промените, желани от Българска социалистическа партия, плануват понижаване на общоприетата данъчна ставка за Данък добавена стойност за брашно и произведения от брашно, месо, мляко, яйца от 20 на 5% и на медикаментите на 9%. Предвижда се промените да влязат в действие от 1 януари 2020 година
Припомняме, че за събаряне на Данък добавена стойност на медикаментите, хляба и книгите обществено заприказва Делян Пеевски - незабавно след евроизборите. Последва изявление на премиера Бойко Борисов в този дух, като се стигна даже до следните думи: " Там можем да създадем да няма налог, тъй като образованието постоянно ни е било приоритет. И в този мандат се дадоха толкоз пари за обучение, за училищен заплати, че това е капчица в морето – данъкът върху книгите ". Впоследствие обаче от Движение за права и свободи оповестиха, че концепцията трябвало да се обмисли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР