Социалните мрежи улесниха потребителите да държат компаниите и изпълнителните им ...

Социалните мрежи улесниха потребителите да държат компаниите и изпълнителните им

Adidas: Потребителите ще принудят модната индустрия да бъде по-устойчива

Социалните мрежи улесниха потребителите да държат фирмите и изпълнителните им шефове виновни за дейностите им и това е нещо хубаво, разяснява изпълнителният шеф на Adidas Каспър Рорстед пред CNBC.

“Смятам, че контролът върху фирмите и изпълнителните шефове през днешния ден е доста по-голям. Мисля, че част от повода е, че обществените мрежи носят бистрота, само че оказва помощ и потокът от вести, каквито преди нямаше “, показва Рорстед. „ Това води до смяна, до отговорност и до бистрота “.

Всичко това ще принуди стилната промишленост, която създава 8 до 10 на 100 от световните въглеродни излъчвания, да остане екологична “, разяснява още той.

„ Това е единствено началото, само че въздействието на пластмасата върху световната среда е толкоз отрицателно. И като компания, която се застъпва за нещо позитивно,... ние в действителност желаеме да сме сигурни, че по този проблем се работи “, твърди изпълнителният шеф. „ За фирмите е в действителност значимо да оказват помощ за нововъведенията и да намират решения, които да адресират проблемите на околната среда, без тя да бъде разрушавана в бъдеще “.Още по тематиката

Adidas направи крачка към основаването на устойчиви артикули, в това число употребявайки пластмаса от океана за производството на обувките си, и даде обещание да направи девет от всеки 10 свои продукта устойчиви до 2025 година

„ Не го споделям с пренебрежение, само че европейските компании, може би поради регулацията, наподобява са напред “, твърди Рорстед. „ Виждаме себе си като водач в устойчивостта, само че в действителност приветстваме всички, които са създали крачка напред “.

Компанията си партнира с Allbirds по основаването на обувки с нисковъглероден отпечатък, значително с помощта на триумфа на съперника със основаването на устойчиви артикули евтино, което до момента беше предизвикателство за Adidas. Allbirds употребява материали като мериносова вълна, рециклирани бутилки и картон за производството на своите обувки.

„ Успехът в устойчивостта е по-голям, в сравнение с конкурирането един с различен “, безапелационен е Рорстед.

По-късно това лято Adidas ще пусне класическия модел Stan Smith с кожа, получена от мицел, влакнестата конструкция на гъбите. Компанията чака маратонките да станат доста известни.

„ Наскоро организирахме изследване: 70% от нашите консуматори избират да купуват устойчиви артикули. Така че мисля, че ще има огромно търсене на този артикул “, добавя изпълнителният шеф.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg