Социалните мрежи са неделима част от живота ни. От интересен

...
Социалните мрежи са неделима част от живота ни. От интересен
Коментари Харесай

Неуместни и опасни: 11 неща, които трябва да изтриете от Facebook профила си

Социалните мрежи са неделима част от живота ни. От забавен съвременен феномен преди повече от 10 години, през днешния ден платформи като Фейсбук и Instagram към този момент са места, на които се развива бизнес, поддържат се другарства, стартират се и се завършват сантиментални връзки. Днес съвсем всеки е в обществените мрежи, изграждайки своя облик пред света и надниквайки какво се случва с близки и далечни познати.

Детайлен разбор от екипа на цифровите откриватели от компанията Kepios демонстрира, че през октомври 2023 година в вета има 4,95 милиарда консуматори на обществени мрежи, което се равнява на 61,4 % от общото международно население.

Същевременно доста експерти по киберсигурност предизвестяват за от ден на ден злоупотреби и закононарушения, които се случват онлайн. Много от тях не могат да бъдат предотвратени от елементарния консуматор. Важно е обаче постоянно да бъдем изключително деликатни какво споделяме онлайн.

Затова и направихме лист от 11 неща, които по-скоро нямат място в профила ви във Фейсбук и Instagram. Някои от тях могат да ви слагат в известна заплаха, до момента в който други просто са неуместни и може да ви злепоставят в действителния живот.

 обществени мрежи iStock

Първо е значимо да отбележим очевидното – персонална информация като вашия телефон или персонален адрес да вземем за пример, няма място в обществените ви мрежи , в случай че не става въпрос за служебни координати, оповестени, с цел да могат евентуални клиенти и сътрудници да се свързват с вас.

А кои са другите 11 неща, което е по-добре да изтриете от профила си и да не качвате в никакъв случай повече, разберете в галерията:
 11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи  11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи  11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи  11 неща, които не би трябвало да бъдат в обществените ви мрежи
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР