Социалните медии завряха след като бе разпространен кадър на имейл

...
Социалните медии завряха след като бе разпространен кадър на имейл
Коментари Харесай

Нова ТВ заплаши със ”сезиране на институциите” заради уронване на престижа й

Социалните медии завряха откакто бе публикуван кадър на имейл с опорки, за който се твърди, че е писан от шефа на новините в Нова ТВ. В него се показва по какъв начин да бъдат отразявани новините свързани с Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, само че и за президента Румен Радев, Васил Божков и други настроени сериозно към ръководещите. Малко по-късно от малкия екран реагираха остро със известия в което заплашват със сезиране на институциите всеки, който уронва престижа на малкия екран.
" Нова Броудкастинг Груп изрично декларира, че ще сезира всички виновни институции при всеки опит да бъде накърнен престижът и престижът на медиите в групата на компанията посредством подправени вести. "

Това се споделя в позиция на медийната група на Нова телевизия, оповестена през днешния ден на уеб страницата на медията. Причината съгласно управлението за такава аката е високия рейнтинг на медията.

" В името на всички наши фенове и читатели, както и в името на професионализма на всички наши сътрудници, управлението на Нова Броудкастинг Груп няма да разреши съзнателно и злонамерено разпространение на измислени текстове и подправени вести, опетняващи достолепието и престижа ни. Въпросните анонимни имитации не са в положение да устоят и обикновена инспекция за меродавност.Заявяваме, че ще вложим всички старания, с цел да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата суровост на закона. ", заявават още в обявата си малкия екран.

Причината за острата реакция е фотографията на имейл, за който се твърди, че е изпратен от шефа " Новини и настоящи излъчвания " в малкия екран - Миляна Велева (б.р. - някогашен шеф в Канал 3), до чиновниците на медията. Текстът е озаглавен " Професионални насоки 2020 ".

Освен фрагментът в обществените мрежии се тиражира и самия текст, който звучи скандално и надлежно предицвика голям брой мнения. Ето какво написа журналистът Николай Марченко по тематиката:

#Кой е " шефа "? Българската публицистика в един скрийншот. Информационната политика на Бойко Борисов и Севда Арнаудова: в насоките на шефката на новините на Nova TV Миляна Велева...Това би трябвало да се ревизира, в случай че е правилно. И в случай че е същински лист от опорки: е за следствие по отношение на нарушаването на свободата на словото и въвеждане на цензурата в националния ефир от шефката на Пресцентъра на Министерския съвет.

Проверка би трябвало и от Комисията за отбрана на конкуренция - това е частна телевизия, от кое място накъде е в картел с Канал 3 и ПИК?

Какво мислят в Съвет за електронни медии, ще се самосезират ли, а, Бетина Жотева и Розита Михайлова?

Който не вижда добре. Александър Ненов го смъкна на текст:

" Професионални насоки (май 2020) на НоваТВ

Колеги, подсещам на всички, че репортажите за кметовете на ГЕРБ, за които имаме данни, че имат минимални неточности в ръководството да са леко сериозни.

За кметовете на Българска социалистическа партия и Демократична България, в това число и районните в София, би трябвало да сме мощно сериозни, та даже и да засягаме Столичната община.

Знаете, че не би трябвало да изкарваме ръководството безгрешно, само че не и провалено,

ЗА ДА НЕ НАРУШАВАМЕ ДОГОВОРА,
само че ни е разрешена рецензия, в границите на естественото.

Напомням ви, че от репортажите с премиера да се изрежат въпросите на бТв, 7/8 и Свободна Европа.

За президента - репортажите да са къси и без конкретика.

Божков постоянно да е споменаван като
ОБВИНЕНИЯТ В РЕДИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БИВШ ХАЗАРТЕН БОС.

В тази връзка - канете Найденов по-често.

Той СЪЩО съдебна експертиза Е ЧУЛ С ШЕФА и има подготвеност постоянно да е първо при нас.

Даренията на шефа и господин Пеевски да се отразяват с нужното внимание.

Не забравяйте рекомендациите ми от началото на месеца, по отношение на фирмите на шефовете и отразяването на визитите на премиера в тях. Същата би трябвало да е и посоката през днешния ден.

С сътрудниците от Канал 3 поддържаме първичната спогодба за продан, а от през днешния ден и с организацията на господин Недялков (ПИК - А.Н.). Там рекомендациите при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова - А.Н.). Нареждането е от шефа и аз считам по този начин.

За спортна дирекция - знаете от новия сезон - политиката се трансформира и стартирате да изписвате и изговаряте двете цската по този начин: цска - София, а новаците като ЦСКА 48.

Васко(може би Васил Иванов - А.Н.) е приказвал с шефа и би трябвало да се покаже отношение към втория му клуб. Не му е харесало това, което е чул и видял.
Не желая да съм неприятната, само че ще се наложат още съкращения, поради Covid-19.

Не мисля, че в случай че се придържаме към спуснатите от Севда насоки, ще имаме проблеми. Следвайте рекомендациите до изборите.

Поздрави и радостен Гергьовден.

Миляна " #цензура

Николай Марченко, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР