Социалните жилища, които в момента се изграждат в IV микрорайон,

...
Социалните жилища, които в момента се изграждат в IV микрорайон,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: В новите социални жилища няма да се настаняват роми

Социалните жилища, които сега се построяват в IV микрорайон, са предопределени за млади фамилии и хора, които имат действителна потребност да бъдат подкрепени. Това заяви на конференция кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов. Той разясни, че жилищата са най-вече едностайни.

„ Таргетът са младежи, млади фамилии, които имат потребност от такова жилище. Всички тълкования, които слушам са спекулации и нямат никаква почва, няма нищо правилно в изказванията. Премахването на противозаконните постройки в ромската махала няма нищо общо със градежа на обществените жилища. Към момента имаме 580 общински жилища плюс 180, това са над 750 жилища. Разполагаме с фонд и имаме опция да настаним тези, чиито противозаконни постройки ще бъдат съборени. Няма връзка сред едното и другото. Проектът „ Изграждане на обществени жилища в IV микрорайон ” е с ясно изложени цели. Има условия по Оперативна програма. В това отношение съм безусловно безапелационен “, съобщи доктор Камбитов.

На конференцията кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов разяснява и други настоящи планове. Той разясни, че по план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на здания на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ – Благоевград ” всичко е наред и всичко върви чудесно. По отношение на плана за възобновяване на постройката на Община Благоевград, СМР дейностите предстоят да започват.

Община Благоевград има извършва и създава планове за над 44 млн. лв. по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР