Социални услуги занапред ще ползват всички граждани, а не само

...
Социални услуги занапред ще ползват всички граждани, а не само
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Държавата променя философията на финансиране на услугите

Социални услуги отсега нататък ще употребяват всички жители, а освен обществено слабите. Това съобщи зам.-социалният министър Зорница Русинова във връзка признатия през вчерашния ден от Народното събрание нов Закон за обществените услуги.

"Жертвите на принуждение и жертвите на трафик ще употребяват профилирана поддръжка. Социални услуги ще има във всяка община на територията на страната, сега има 47 на чиято територия няма държавно финансирани такива. Част от обществените услуги ще са общодостъпни и ще се употребяват без направление от обществените служби и без да се чака дълго ", добави тя.

„ Такъв вид общодостъпна услуга това е визитата при логопед, който огромна част от българските фамилии употребяват за своите деца “, обясни зам.-министър Русинова.

Държавата трансформира философията на финансиране на услугите. „ Преставаме да финансираме нещата, в които се финансират услуги, а започваме да финансираме композиция от действия. Така, както отиваме при един доктор и той ни дава комбинацията от медикаменти, които ще ни излекуват, по същия метод е изменена логиката на стандартите, които посредством композиция от действия - консултиране, образование, рехабилитация, ще дадат най-хубавата рецепта по какъв начин да подпомогнем един човек “, изясни Зорница Русинова.

Частният бранш също да може да дава услуги, е друга написана опция. „ Също да се записват и да се лицензират като снабдители на обществени услуги и това безспорно ще докара до действителна конкуренция и до по-високо качество на услугите “, добави Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР