Социални помощи не трябва да се дават на хора, които

...
Социални помощи не трябва да се дават на хора, които
Коментари Харесай

Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи

Социални помощи не би трябвало да се дават на хора, които са трудоспособни. " Ако някой може да работи, той би трябвало да работи, а не да разчита на обществени помощи. " Това съобщи съпредседателят на П и някогашен длъжностен финансов Асен Василев на договарянията сред " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " за сформиране на държавно управление в бранш " Труд и обществени грижи. Василев е и водещ на съвещанието, оповестяват от " Епицентър ".

В диалозите вземат участие още Ива Руйчева и Андрей Гюров от Политическа партия.БСП е показана от Георги Гьоков, Емилия Масларова, Десислава Петрова, Таня Георгиева и Катя Георгиева. От Има Такъв Народ вземат участие Теодора Пенева, Цветан Предов и Мика Зайкова.

Елисавета Белобрадова, Стоян Михайлов, Кристина Петкова и Владислав Панев са представителите на " Демократична България ".

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия уточни, че от партията знаят какво би трябвало да се прави в обществената политика, били са единствената положителна опция на ГЕРБ, били са неотговорно и неразделно в комисиите, предложили са начинания за мощно и проспериращо общество.

Предложенията на Българска социалистическа партия включват фамилно подоходно облагане, действителна отбрана на българското семейство. Целта в обществената политика на Българска социалистическа партия е обществена отбрана на човешкото достолепие, съобщи Гьоков. Той изрази опасения в днешната полемика да не се получи наддаване, като увери, че от Българска социалистическа партия няма да го вършат.

Българска социалистическа партия предлага удължение на добавката от 120 лв. към пенсиите до края на изключителната епидемиологична конюнктура, размерът на майчинството през втората година и през 2022 година да бъде колкото минималната заплата, сподели още Георги Гьоков.

От думите на Гьоков стана ясно, че се разисква размер на минималната работна от 710 лв. за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, само че това е записано единствено до края на годината.

Българска социалистическа партия желае в бюджета да има съответни ограничения за незабавна енергийна целева поддръжка за фамилиите с ниски приходи - месечна целева дотация от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна беднотия. Нито едно семейство с ниски приходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде опция за разсрочено заплащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, желаят от партията. Ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на Данък добавена стойност за храни и медикаменти също са измежду предложенията на Българска социалистическа партия.

Безплатни градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат у дома по време на пандемията с децата, са измежду предложенията на партията.

Българска социалистическа партия предлага еднократна помощ от 300 лева за всички от първи до четвърти клас, облекчение на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители посредством въвеждане на 500 лева необлагаем най-малко за всяко дете.

Проблемът с бедността да не се взема решение с осигурителната система, а със обществената, желаят от Българска социалистическа партия. Не би трябвало политически да се позволяват проблемите с минималната пенсия, би трябвало да се доплаща до линията на беднотия посредством обществената система, с цел да не се смачква логиката на осигурителната система, сподели Емилия Масларова.

Всички заплащания, които не са свързани с застрахователен принос, да се поемат от обществената система, желаят от Българска социалистическа партия. Увеличаване на тежестта на всяка година трудов стаж след пенсионна възраст, желаят още от партията. Закон за възрастните хора още веднъж оферират от Българска социалистическа партия.

Партията желае и повишен размер на минималното обезщетение за безработица.

Георги Гьоков и Емилия Масларова бяха прекратени от Мика Зайкова, която в собствен жанр съобщи:

" Извинете, само че става въпрос за бюджета на Съединените щати ли? "

Водещият формата Асен Василев въпреки всичко изиска да чуе всичките оферти преди следващи разисквания, а на финала заключи, че за тях ще трябват 10 милиарда лв. на година.

Мика Зайкова съобщи, че " ИТН " желае минималната пенсия да е 50% от междинната работна заплата. Тя предлага да се извърши повсеместен разбор на пенсионната система и смяна на категориите на труд, а в средносрочен проект минималната пенсия да приближи издръжката на живот. Максималният застрахователен приход пък би трябвало да пораства.

Бившият народен представител счита, че частните фондове би трябвало да получат опция да ръководят по-рисково половината от средствата в самостоятелните партиди за по-висока рентабилност.

Според партията има потребност от незабавно преразглеждане бюджета за делегирани държавни действия без да се ощетяват служащите. От партията на Слави Трифонов оферират унищожаване на ТЕЛК решение като достъп до персонална помощ, както и повишението на минимума ѝ от 12 на 15 ч., увеличение на ставката от 1.2 до 1.4.

Теодора Пенева изиска приемане на публична формулировка за енергийна беднотия.

За фамилиите с деца до 7 година партията предлага разсрочена помощ от 24 минимални работни заплати разпределена поравно в границите на 7 година, а тази за по-големите деца да е за всички записани в учебно заведение.

Системата за ТЕЛК да бъде отстранена, предложи " Демократична България " посредством Елисавета Белобрадова. Според нея би трябвало да се вкара интернационалната система за оценка на опциите на хората. В момента тази система съществува единствено, с цел да се получават пенсии, а няма за цел хората да се включат в обществения живот, сподели тя.

Формацията изиска и правене на пътна карта за уязвимите групи и съответните обществени услуги. Трябва да знаем всички уязвими групи, като дейностите да се вършат въз основа на регистрите и посочените потребности от тях, показаха от партията. Те обърнаха внимание и на голямата администрация и неналичието на хора на терен.

Работодателите пък да бъдат насърчавани да наемат хора с увреждания посредством вдишване на част от осигуровките, както и да водят курсове по преквалификация.

Кристина Петкова съобщи, че би трябвало ускорено да се построяват детски градини и ясли, а предлагането на Българска социалистическа партия те да са безвъзмездни дефинира като сантиментално.

" Демократична България " упорства да се дефинира понятието богатство, като се сложи концепцията за богатство, в това число богатство на детето, в основата на нормативната база, сподели Стоян Михайлов.

Според партията неналичието на формулировка за детската беднотия пречи на това да се подкрепят децата, да се влага в политики, които да покачват тяхното богатство, качество на живот и включване.

От партията считат, че би трябвало да има контролиране на специалностите в обществената сфера (напр. обществен служащ, клиничен обществен служащ, психолог, психотерапевт и логопед), тъй като България е една от дребното страни в Европейски Съюз, която не е направила това.

Елисавета Белобрадова, Стоян Михайлов, Кристина Петкова и Владислав Панев показаха, че имаме голям проблем с хората, работещи в обществената сфера, освен обществените служащи, като това се показва в незадоволителната поддръжка на страната, липса на условия към квалификацията и неналичието на стандарти. Според тях възнагражденията в сферата би трябвало да са обвързани с резултати.

Социални помощи не би трябвало да се дават на хора, които са трудоспособни. " Ако някой може да работи, той би трябвало да работи, а не да разчита на обществени помощи ", сподели водачът на " Продължаваме Промяната " Асен Василев.

От Политическа партия желаят огромни големи санкции и криминализиране на доплащанията на ръка над публично заявените заплати. Глобите би трябвало да се заплащат от работодателя, от счетоводителя и от самото лице, с цел да се изсветлят осигуровките, пенсионните заплащания.

Да се засилят взаимните инспекции на Национална агенция за приходите и ГИТ желаят още от партията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР