Социалната служба в Хисаря отне3-годишно дете от майка му, която

...
Социалната служба в Хисаря отне3-годишно дете от майка му, която
Коментари Харесай

Отнеха 3-годишно момченце от майка му, която го е родила вкъщи и отказва да го регистрира

Социалната работа в Хисаря отне3-годишно дете от майка му, която го е родила у дома и отхвърля да го записва, както и да му извади ЕГН.

Случаят е от село Иван Вазово, като това не е първото раждане в домашни условия на майката Галя Танева. За страдание обаче предходното ѝ дете е умряло.

" Приложена е съответна мярка за отбрана на детето и то към този момент се усеща добре ", оповестиха за " 24 часа " от дирекция " Социално подкрепяне " в Хисаря.

" Дойдоха през вчерашния ден с полиция и кола за спешна помощ в Иван Вазово и взеха детето ", описа някогашният кмет на селото Димо Димов.

" Заради тази жена напуснах кметския пост. Побърка ме. То не бяха прокурори, не бяха детски педагогичен стаи, не бяха обществени ", добави Димов.

" Роди момченцето в домашни условия. Кръсти го Буда. Живее в наследствената къща на татко си ", добави още Димо Димов.

През октомври 2022 година Пловдивският областен съд задължи община Калояново, към която се води село Иван Вазово, да издаде служебно акт за раждане на детето. Предполагаемата дата на раждане на момченцето е 1 ноември 2019 година. Две седмици по-късно бил подаден сигнал на телефон 112, само че Галя отхвърли да пусне у дома служителите на реда и обществените, съгласила се да влезе единствено доктор. Той установил, че детето е добре. Майката не се съгласила да подаде известие за раждането, бащата е незнаен, заяви Новини.бг.

Според локални поданици е било извънредно време обществените да се намесят. Детето към този момент има ЕГН и име - Атанас Галин Танев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР