Социалната служба в Хисаря отне от майката Галя Танева от

...
Социалната служба в Хисаря отне от майката Галя Танева от
Коментари Харесай

Отнеха от майка 3-годишно й дете, родила го вкъщи и го кръстила Буда

Социалната работа в Хисаря лиши от майката Галя Танева от село Иван Вазово 3-годишното й момченце, което тя роди в домашни условия и отхвърляше да го записва, както и да му извади ЕГН.

" Приложена е съответна мярка за отбрана на детето и то към този момент се усеща добре ", потвърдиха за " 24 часа " от дирекция " Социално подкрепяне " в курортния град.

" Дойдоха през вчерашния ден с полиция и кола за спешна помощ в Иван Вазово и взеха детето ", изясни някогашният кмет на селото Димо Димов. От 7 месеца той е освободил управническия пост, като една от аргументите да се отдръпна предварително е казусът с роденото у дома дете.

През октомври м.г. Пловдивският областен съд задължи община Калояново, към която се води село Иван Вазово, да издаде служебно акт за раждане на детето. Предполагаемата дата на раждане на момченцето, което майка му го кръстила Буда, е 1 ноември 2019 година Две седмици по-късно бил подаден сигнал на телефон 112, само че Галя отхвърли да пусне у дома служителите на реда и обществените, съгласила се да влезе единствено доктор. Той установил, че детето е добре. Майката не се съгласила да подаде известие за раждането, бащата е незнаен.

" Заради тази жена напуснах кметския пост. Побърка ме. То не бяха прокурори, не бяха детски педагогичен стаи, не бяха обществени ", разказа досегашният властник Димо Димов. Според него Галя постоянно изоставяла детето и отскачала до Пловдив да рови в кофите за отпадък, с цел да храни кучетата си. По думите на Димов те наброявали десетки.

" Роди момченцето в домашни условия. Кръсти го Буда. Живее в наследствената къща на татко си ", описа някогашният кмет.

Той изясни, че това не е първо раждане в домашни условия на Галя. Предишното й дете обаче умряло. 

Според Димов дамата се държала, меко казано, необичайно. " За нея всички сме дяволи, парите сякаш не били значими, а десетки от страната й оказват помощ с храна за кучата.  Веднъж извади нож на съсед ", разказа още Димов. Той твърди, че дамата преди време била настанена в психиатрично заведение. След като се върнала, спряла да си пие медикаментите и отново се влошила.

Хора от Иван Вазово обясниха, че е било извънредно време обществените да се намесят и да защитят ползите на детето. То към този момент имало ЕГН и име - Атанас Галин Танев.

Местните били потресени от случая и се чудели по какъв начин жена, образована може да постъпи по подобен метод.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР