Социалната платформа Reddit е сключила споразумение с Google за това

...
Социалната платформа Reddit е сключила споразумение с Google за това
Коментари Харесай

Google плаща по $60 млн. годишно, за да чете най-популярния форум в света

Социалната платформа Reddit е сключила съглашение с Гугъл за това онлайн колосът да употребява наличието на нейните хиляди тематични подфоруми със стотици милиони консуматори за обучаване на изкуствен интелект, оповестява " Ройтерс ", като се базира на свои източници.

Твърди се, че договорът е за сумата от 60 млн. $ годишно.

Официален коментар и от двете компании на този стадий няма, само че още при започване на седмицата Bloomberg заяви за сходна договорка, като тогава обаче не беше ясно кой ще получи достъп до наличието на Reddit.

Ще има ли протести?

Създадената през 2005 година обществена платформа се готви за листване на борсата, като резултатът от него зависи от финансовите ѝ индикатори - а борбата с Meta и TikTok за рекламни доходи е жестока. Затова и компанията, която беше оценена на 10 милиарда $ при набиране на средства през 2021 година, стартира да търси нови източници на пари.
 Reddit удвои оценката си след GameStop манията
Reddit удвои оценката си след GameStop манията

Компанията набра $250 млн.

Тук потребителското наличие е основният ѝ актив. Качествените полемики по най-различни тематики доведоха до това, че постоянно търсенето на информация по избран въпрос в Гугъл води до резултат точно от платформата.

През 2023 година от Reddit оповестиха, че няма да позволен AI компании да употребяват ресурсите им без пари. Освен това бяха изменени и изискванията за достъп до програмния интерфейс (API) на платформата. Това ликвидира огромна част от екосистемата на външни клиенти за четене и модериране на наличие в Reddit.
 Reddit, дом на WallStretBets, излиза на борсата при оценка от $15 милиарда
Reddit, дом на WallStretBets, излиза на борсата при оценка от $15 милиарда

През второто тримесечие на 2021 година тя регистрира $100 млн. доходи

Този ход провокира същински протест измежду потребителите. Големи онлайн общества затвориха достъпа до своите подфоруми, някои от ползвателите изтриха всичките си изявления. Не е ясно по какъв начин ще реагират форумците на Reddit на договорката с Гугъл - а упованието е IPO-то да стане факт в границите на идващите няколко дни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР