Социалната мрежа Twitter ще предостави данни в реално време на

...
Социалната мрежа Twitter ще предостави данни в реално време на
Коментари Харесай

Twitter дава потребителски данни на изследователи и програмисти

Социалната мрежа Twitter ще даде данни в действително време на откриватели и софтуерни разработчици, ангажирани с битката с ковид, съобщи „ Ройтерс “.

Информацията на десетки милиони консуматори за техните постове, свързани с COVID-19, ще бъде употребена за задълбочаване на знанията относно разпространението на болестта, както и за ограничение на дезинформацията посредством основаване на логаритми.

За даване на достъп могат да аплайват и хора, които се занимават с спешен мениджмънт и връзка с общности. Всички претенденти ще би трябвало авансово да дадат обяснение по какъв начин считат да се погрижат за сигурността на потребителите.

Според Вера Йоурова, комисар по полезностите и прозрачността към Европейската комисия, това е „ добра стъпка в вярната посока “. Тя счита за нужни тясната работа с онлайн платформите и достъпа на експерти до потребни данни и принадлежности.

По-рано главният съперник на Twitter, Facebook, също показа данни за свои консуматори за задачите на изследователската активност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР