Социалната мрежа Twitter обяви вчера, че е блокирала личния профил

...
Социалната мрежа Twitter обяви вчера, че е блокирала личния профил
Коментари Харесай

Twitter премахна личния профил на крайнодясна републиканка заради подвеждащи твърдения за Covid

Социалната мрежа Twitter разгласи през вчерашния ден, че е блокирала персоналния профил на крайнодясната парламентаристка Марджъри Тейлър Грийн поради многократни нарушавания на политиката на тази платформа към дезинформацията, съобщи Асошиейтед прес.

Това е следващ удар против считаната за подстрекателка Грийн, чиято поддръжка за тайни теории беше наречена " раково обучение " за Републиканската партия и поради което Камарата на представителите в профил парламентаристката от няколко комисии.

Профилът на републиканката от щата Джорджия беше спрян за непрекъснато в границите на санкционната " ударна " система на Twitter, въведена през март. Тя употребява изкуствен интелект за идентифициране на постове за ковид, които са задоволително подвеждащи, че да водят до вреди за хората. Два или три " удара " (санкции) водят до 12-часово заключване на акаунта. Четири " удара " - до прекъсване за седмица. Пет или повече " удара " може да доведат до дефинитивно премахване на потребителя от Twitter.

В изказване в чата " Телеграм " Грийн жигосах решението на Twitter като неамериканско. Тя написа, че персоналният ѝ акаунт е спрян, откакто е написала туитове със статистически данни, взети от Системата за докладване на нежелани събития, свързани с имунизациите (Vaccine Adverse Event Reporting System). Това е държавна база данни, която включва и неизпитан занемарен материал, показва АП. Twitter е зложелател на Америка и не може да се оправи с истината ", уточни Грийн. " Хубаво, ще покажа на Америка, че нямаме потребност от тях и е време да победим враговете си ", добави тя.

Преди това Twitter беше спирал персоналния акаунт на Грийн за интервали от 12 часа до една седмица. Забраната се отнася за персоналния акаунт на републиканката, само че не визира формалния ѝ акаунт.

Грийн е законодателка за първи мандат и неколкократно е предизвиквала дискусия с провокативните си мнения.

В обществените мрежи тя изрази поддръжка за расистки възгледи, неоснователни тайни теории в интерес на Доналд Тръмп, прокарвани от КюАнон, напомня АП. Една от тях е, че президентските избори през 2020 година са били откраднати. Грийн приканва за потребление на принуждение против политиците демократи, в това число против председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която е представителка на щата Калифорния.

През февруари водачът на републиканците в Сената Мич Маконъл назова следваните от Грийн тайни теории " безумни неистини " и " рак за Републиканската партия ". Същия месец Камарата я в профил от двете комисии, в които участваше - по обучение и труд и по бюджетните въпроси.

През юли Twitter спря профила на Грийн за седмица, откакто президентът Джо Байдън настоя софтуерните компании да подхващат по-решителни дейности против подправените изказвания, че имунизациите " убиват хора ".

Twitter отбрани политиката си за премахване на рискова информация за КОВИД-19 от уеб страницата си и уточни, че е отстранил хиляди туитове и е глобил милиони сметки по целия свят.

В един от последните си туитове в събота Грийн написа, че има извънредно доста смъртни случаи, свързани с коронавирус имунизациите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР