Социалната мрежа Twitter може да стане по-свободна за мнения с

...
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща да върне блокираните потребители в Twitter


Социалната мрежа Twitter може да стане по-свободна за отзиви с идването на Мъск
(снимка: CC0 Public Domain)

Илон Мъск, новият притежател на Twitter, даде очаквания, че блокираните консуматори ще могат да се върнат в обществената мрежа. Да, процесът ще бъде сложен, само че транспарантен, увери мениджърът.

Целият свят следи с интерес и напрежение първите стъпки на Илон Мъск като нов притежател на Twitter след привършване на договорката предходната седмица. Единственият сега началник на компанията сподели, представен от Ройтерс, че блокираните консуматори би трябвало да могат да се върнат в мрежата, само че това ще отнеме няколко седмици, с цел да се създаде транспарантна процедура за унищожаване на блока.

Илон Мъск в този момент се пробва да откри баланс сред ползите на потребителите и рекламодателите, съчетавайки нуждата от най-малко малко цензура в обществената мрежа, като в същото време поддържа правилото на свободата на словото.

Съветът за модериране на наличие в Twitter, който той се пробва да образува, ще би трябвало да включва необятен набор от гледни точки, както и представители от всевъзможни публични сдружения.
още по темата
В същото време се търсят способи за надеждна инспекция на сметки – процедура, която би трябвало да потвърди, че тъкмо лицето или организацията, които са посочени в акаунта, са виновни за съответни изказвания.

Един от методите за повишение на достоверността на потребителската идентификация в Twitter е въвеждането на заплатен абонамент, който против $8 на месец ще предлага редица привилегии и опция за поддържане на статус на доказан акаунт.

Тази седмица Илон Мъск даде да се разбере, че блокираните консуматори няма да могат да се върнат в Twitter, до момента в който не бъде създадена транспарантна процедура, която да им разреши да го създадат. Разработването на този механизъм, добави Мъск, ще отнеме още няколко седмици.

Подобни изказвания оставят дребен късмет на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се върне в Twitter преди междинните избори на 8 ноември. Неговият акаунт беше блокиран след миналогодишните вълнения във Вашингтон, осъществени от политическите му поддръжници.

Напоследък Мъск не крие, че не е срещу деблокирането на акаунта на Доналд Тръмп. Бившият президент на Съединени американски щати приветства тази концепция, макар че избра да популяризира личната си обществена платформа Truth Social.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР