Социалната мрежа Twitter може да бъде забранена в Европа, ако

...
Социалната мрежа Twitter може да бъде забранена в Европа, ако
Коментари Харесай

Франция и дори ЕС може да забранят Twitter

Социалната мрежа Twitter може да бъде неразрешена в Европа, в случай че не съблюдава разпоредбите срещу разпространяването на дезинформация. Заплахата идва от министъра по дигитализацията на Франция Жан-Ноел Баро, който подчертава важността на спазването на насоките за битка с подправените вести в обществените платформи.

" Разпространението на дезинформация е една от най-големите закани за нашите демокрации ", сподели Баро по време на изявление за France Info. " Twitter, в случай че не съблюдава повтарящо се нашите правила, ще бъде неразрешен в Европейски Съюз. "

Коментарите на Баро идват откакто Twitter се отдръпна от непринуден европейски набор от правила, включващ насоки за огромните софтуерни компании, в това число Meta, Alphabet и Microsoft. Участие в този кодекс не е наложително, само че той е основан, с цел да улесни отговорностите, които софтуерните компании ще би трябвало да съблюдават според наложителния акт за цифрови услуги, който влиза в действие през август в Европейския съюз.

Мъск твърдеше, че един от аргументите да купи Twitter е поради прозрачността и отбраната на свободата на изложение - само че в същото време платформата следва заповедите на властнически държавни управления все по-изрядно.

Милиардерът е предложил да бъде източник на вести и да предложи хрумвания за битка с дезинформацията. Един от методите, по които Мъск се бори с подправените вести, е посредством " Бележки на общността ", които разрешават на определени консуматори в Twitter да прибавят бележки и да дават повече подтекст на избрани туитове.

Бележките, които потребителите прибавят към туитовете, са забележими за всички консуматори и им оказват помощ да дефинират дали предоставената информация е реалност или неверна. Мъск не е коментирал обществено евентуалната възбрана на платформата в Европа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР