Социалната мрежа Туитър (Twitter), купена от Илон Мъск, ще трябва

...
Социалната мрежа Туитър (Twitter), купена от Илон Мъск, ще трябва
Коментари Харесай

Еврокомисар към Илон Мъск: В Европа птицата ще лети по нашите правила

Социалната мрежа " Туитър " (Twitter), купена от Илон Мъск, ще би трябвало да съблюдава в Европа преди малко признатите разпореждания за огромните платформи, предизвести еврокомисарят за вътрешния пазар и основател на тези законодатаелни ограничения Тиери Бретон, представен от Франс прес. 

В отговор на шефа на " Тесла " (Tesla), който нощес написа в Туитър " птицата е освободена ", откакто пое контрола върху платформата, добита за 44 милиарда $ , Бретон написа в Туитър: " В Европа птицата ще лети по нашите европейски правила ".

Еврокомисарят прикрепи линк към видео, оповестено през май, в което той е паралелно до шефа на " Тесла " в автомобилния цех в Остин, щата Тексас. Мъск твърди във видеото, че е на " една вълна " с Бретон що се отнася до новите разпореждания на Европейски Съюз за цифровите компании и наложените отговорности на платформите при модериране на наличието. 

Поемането на контрола върху " Туитър " от Илон Мъск безпокои огромна част от чиновниците на платформата , многочислените консуматори и неправителствените организации, които приканват обществените мрежи да се борят още по-усилено против насилието и дезинформацията. 

Мултимилиардерът, който се показва като парещ последовател на свободата на изложение, желае да смекчи модерирането на наличието и отвори вратите за завръщането на Доналд Тръмп, чийто профил бе анулиран от " Туитър ", откакто той поддържа с туитове последователите си, които нападнаха Капитолия през януари 2021 година. 

Законодателният акт за цифровите услуги бе оповестен през вчерашния ден в формалния вестник на Европейски Съюз и ще се ползва от началото на 2024 година.
 
Той ще изисква бързо унищожаване на всяко нелегално наличие (според националните и европейските закони), незабавно щом платформата разбере за него. Актът планува обществените мрежи да изтриват профилите на консуматори, които " постоянно " нарушават закона. 

Законодателната мярка постанова на " огромните платформи ", т.е. тези с " над 45 милиона дейни консуматори " в Европейски Съюз, сами да преценят обвързваните с потреблението на услугите им опасности и да ползват подобаващите способи за заличаване на проблематичното наличие. Те ще би трябвало да демонстрират по-голяма бистрота по отношение на логаритмите, които употребяват и един път годишно ще бъдат одитирани от самостоятелни органи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР