Социалната мрежа ТикТок (TikTok) е завела дело срещу американския щат

...
Социалната мрежа ТикТок (TikTok) е завела дело срещу американския щат
Коментари Харесай

ТикТок заведе дело срещу американския щат Монтана

Социалната мрежа " ТикТок " (TikTok) е завела дело против американския щат Монтана, откакто щатските управляващи не разрешиха платформата, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Оспорваме противоконституционната възбрана, наложена от Монтана на " ТикТок ", с цел да защитим бизнеса си и стотиците хиляди консуматори на " ТикТок " в Монтана ", съобщи платформата в " Туитър ". 

Монтана стана първият американски щат, който блокира приложението за шерване на видеа, откакто предходната седмица губернаторът Грег Джанфорте подписа съответния закон. Новите правила не разрешават на магазините за мобилни приложения да оферират приложението на " ТикТок " от 1 януари 2024 година и попречва обществената мрежа да да прави бизнес действия в щата. 

За всеки ден, през който обществената мрежа към момента е налична, доставчиците на приложения ще би трябвало да заплащат по 10 000 $ санкция. Потребителите няма да бъдат глобявани и тези, които към този момент са конфигурирали приложението на лични устройства, няма да бъдат наранени. 

Петима основатели на наличие за " ТикТок ", които живеят в щата, заведоха сходни каузи часове след подписването  на закона. 

Социалната мрежа, която е благосъстоятелност на китайската " БайтДенс " (ByteDance), към този момент е неразрешена за прилагане на служебни устройства на държавните чиновници в Канада, Австралия, Нова Зеландия, Англия и Съединени американски щати поради терзания за киберсигурността, напомня ДПА. 

Приложението има над един милиард консуматори в света и се радва на огромна известност в Съединени американски щати и Европа, което основава страхове, че китайските управляващи и секрети служби може да употребяват приложението за събиране на потребителска информация, с цел да популяризират въздействие. Компанията отхвърля тези обвинявания. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР