Социалната мрежа TikTok е дадена на съд, след като две

...
Социалната мрежа TikTok е дадена на съд, след като две
Коментари Харесай

Вече има жертви! Заради много опасно предизвикателство съдят TikTok

Социалната мрежа TikTok е дадена на съд, откакто две девойки починаха, до момента в който се пробват да пресъздадат така наречен предизвикателство блекаут. В исковете се твърди, че 8-годишната Лалани Ерика Уолтън и 9-годишната Ариани Джайлийн Аройо са умряли, откакто са копирали наклонността, при която участниците се пробват да се задушат до безсъзнание, заяви Лос Анджелис Таймс. Делата за причиняване на гибел по несъобразителност са заведени във Върховния съд на окръг Лос Анджелис.

Алгоритъм

В желае се твърди, че логаритъмът на приложението е предложил видеоклипове на предизвикването, което се състои от душене. Уолтън от щата Тексас е открита " да виси от леглото си с въже към врата “. Полицията е иззела телефона и таблета на Уолтън и по-късно оповестява на мащехата й, че е гледала неведнъж видеоклипове с рисковото предизвикателство, се твърди в желае. Аройо от щата Милуоки е открита " обесена на каишката на фамилното куче “ в мазето си. Тя е била откарана в болница и сложена на вентилатор, само че е изгубила всички мозъчни функционалности и в последна сметка животоподдържащата й система е била спряна, оповестява " Телеграф ".

Инциденти

Това не са първите деца, които умират, до момента в който се твърди, че се пробват да вземат участие в сходно предизвикателство. 10-годишната Найла Андерсън умря по сходен метод, до момента в който се пробва да копира предизвикателство със задавяне, поради което майка й заведе дело против TikTok и неговата компания майка ByteDance през май месец. Предизвикателството е обвързвано с минимум четири други смъртни случая на деца на възраст сред 10 и 14 години в Австралия, Италия и Колорадо и Оклахома в Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР