Социалната мрежа Threads, която Meta се готви да представи тази

...
Социалната мрежа Threads, която Meta се готви да представи тази
Коментари Харесай

Новата социална мрежа на Meta ще подмине Европейския съюз

Социалната мрежа Threads, която Meta се готви да показа тази седмица, няма да бъде налична на територията на Европейския съюз, защото компанията към момента работи по въпроси, свързани със шерването на данни сред новата платформа и Instagram, тъй че да е в сходство със законите на Европейски Съюз за отбрана на потребителските данни, съобщи Блумбърг.

Meta чака повече насоки по отношение на Законодателния акт за цифровите пазари (DMA) - новите правила на Европейски Съюз за конкуренцията, ръководещи метода, по който огромните онлайн платформи употребяват пазарната си мощност, твърди осведомен източник. В момента Европейската комисия разисква регулациите с фирмите и се чака да даде повече насоки през септември.

Магазините за приложения в страните от Европейския съюз, в това число Германия, Испания, Италия, Франция, Ирландия и Белгия, не листват Threads от сряда сутринта. Очаква се новата платформа да бъде пусната в четвъртък, съгласно описите с приложения в магазина App Store на Apple Inc. в Съединени американски щати и Обединеното кралство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР