Социалната мрежа Reddit обяви, че бившият директор на Snap Дрю

Социалната мрежа Reddit обяви, че бившият директор на Snap Дрю ...

Reddit нае за финансов директор човека, който направи Snap публична


Социалната мрежа Reddit обяви, че бившият директор на Snap Дрю Волеро ще стане първият ѝ главен финансов директор. Всичко това се случва в момент, в който компанията се насочва към своето първично публично предлагане, предава Ройтерс.

Назначението на Волеро, който беше първият главен финансов директор на Snap, който я поведе по пътя на публична компанията, е направено в момент, в който очакванията за IPO-то на Reddit растат.

„Листването ни някой ден е нещо, за което мислим, но нямаме конкретни планове и срок“, посочва говорителка на компанията.Още по темата

Reddit обяви, че е записала 90% скок на рекламните приходи през четвъртото тримесечие, а дневните активни потребители са се увеличи до над 52 млн.

Популярният форум WallStreetBets в Reddit помогна за скорошното рали, свързано с акциите на GameStop и AMC, както и на редица други средни по размер и не особено популярни компании.

След случилото се стойността на Reddit се удвои до 6 млрд. долара през февруари, след като тя набра повече пари, за да се справи с наплива на нови абонати.

Волеро, който е работил и в производителя на играчки Mattel, ще ръководи финансовия екип на Reddit. Той ще встъпи в длъжност по-късно този месец и ще се отчита пред главния оперативен директор Джен Уонг.

Източник: investor.bg