Социалната мрежа Parle, която е популярна в крайнодесните среди в

...
Социалната мрежа Parle, която е популярна в крайнодесните среди в
Коментари Харесай

Руснаци съживиха частично спряната Parler

Социалната мрежа Parle, която е известна в крайнодесните среди в Съединени американски щати, се върна отчасти онлайн благодарение на софтуерна компания, която е благосъстоятелност на двама руснаци, съобщи Ройтерс.

Parler изчезна от онлайн пространството, откакто Amazon реши да отстрани платформата от уеб хостинг услугата поради нейната слаба модерация, която разреши на консуматори да насочат апели за принуждение и да качват клипове, прославящи щурма на постройката на Конгреса от 6 януари.

В понеделник уеб сайтът на обществената мрежа още веднъж бе наличен, въпреки че единственото очевидно съобщение бе това на изпълнителния му шеф Джон Матце, в което той споделя, че работи по възобновяване на неговата функционалност.

IP-адресът, който употребява уеб сайтът, е благосъстоятелност на компанията DDos-Guard, която дава разнообразни интернет услуги, в това число и такива за отбрана от DDos офанзиви, разяснява пред Ройтерс специалистът по интернет инфраструктура  Роналд Гилмет. Тя е благосъстоятелност на двама руснаци.

Ако уебсайтът бъде възобновен изцяло, потребителите на Parler ще могат още веднъж да виждат и разгласяват мнения. Повечето консуматори обаче избира да употребяват приложението на обществената мрежа, което е неразрешено в формалните магазини на Apple и Гугъл.

Главният изпълнителен шеф на Parler Джон Матце и представители на DDoS-Guard не са дали отговор на настояванията за коментар.

Миналата сряда Матце съобщи пред Ройтерс, че води договаряния с голям брой снабдители на услуги за хостинг, без обаче да даде спомагателни детайлности.

DDoS-Guardи преди е работила с рисистки, крайнодесни и тайни уеб сайтове, в това число и 8kun, употребен от всеобщи убийци за шерване на известия.

Сайтът на DDoS-Guard регистриран на адрес в Шотландия под името на компанията Cognitive Cloud, само че в действителност е благосъстоятелност на двама руснаци от Ростов  на Дон, споделя Гилмет. Един от тях съобщи неотдавна пред английския в. „ Гардиън “, че не е осведомен с наличието, което неговата компания хоства.

Критиците на Parler обявиха, че да се разчита на съветска компания за хостването на обществената мрежа съставлява риск за сигурността, както и че това е чудноват избор за уебсайт, чиито консуматори се самоопределят като „ патриоти “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР