Социалната мрежа на Илон Мъск Х / Twitter ще започне

...
Социалната мрежа на Илон Мъск Х / Twitter ще започне
Коментари Харесай

X въвежда експериментален платен абонамент в 2 държави

Социалната мрежа на Илон Мъск Х / Twitter ще стартира да таксува новите си консуматори с по 1 $ на година в две страни - Нова Зеландия и Филипините.

Официално - основанието е да се предотврати регистрирането на подправени сметки и ботове, които популяризират спам и дезинформация.

Абонаментът ще е наложителен единствено за новосъздадени профили - и то единствено тези, които се включват през десктоп, а не през мобилното приложение - и (засега) няма да се ползва върху съществуващите сметки.

От новите клиенти ще се изисква да прибавят и телефонен номер, с цел да бъдат верифицирани.

Онези, които откажат да платят, няма да имат право да пишат в X, само че ще могат да четат наличието на другите хора.

Стойността на абонамента е алегорична, само че е първата действителна крачка към основаване на напълно платено ползване на тогавашния безвъзмезден Twitter. Това е и метод за събиране на финансови данни на възможните нови клиенти на услугата - а една от концепциите на Илон Мъск е да трансформира платформата в средство за разплащания, а освен за свободно шерване на наличие.

При Илон Мъск към този момент беше въведена такса от 8 $ на месец за профилите със знак за верификация, които получават известни привилегии по отношение на всички останали като по-голям брой знаци за известия и повече видимост при търсене.

От компанията настояват, че задачата на новата система не е да носи доходи, само че доста от коментаторите се съмняват до каква степен потребна би била против ботовете - и допускат, че може да е тест за вероятно разширение на платената стратегия за всички стотици милиони консуматори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР