Социалната мрежа Instagram затяга още повече политиките си за изкореняване

...
Социалната мрежа Instagram затяга още повече политиките си за изкореняване
Коментари Харесай

Instagram: Документите за проверка, моля!

Социалната мрежа Instagram стяга още повече политиките си за премахване на ботове и спам сметки, които нарушават разпоредбите на платформата, оповестява Engadget. Потребителите, които са обвинени в " евентуално неистинско държание ", ще бъдат помолени да се разпознават с  документи за идентичност. Притежателите на сметки, които не дават отговор на условията, могат да бъдат блокирани.

Компанията отбелязва, че новата политика ще засегне единствено тези консуматори, чието държание наподобява „ съмнително “. Например това могат да бъдат сметки, чието болшинство от клиенти са ситуирани в друга страна по отношение на местоположението им, или в случай че бъдат открити признаци на автоматизация, което води към подозрения за прилагане на ботове. Съгласно новите правила, притежателят на подобен акаунт ще бъде помолен да показа документ, публикуван от държавното управление. Ако това не е направено, Instagram ще лимитира видимостта на изявленията му, или ще деактивира акаунта изцяло.

Instagram и компанията-майка му Фейсбук активизираха напоследък напъните си за битка с дезинформацията преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември тази година. Изискването админите на известни страници да удостоверяват своята идентичност е въведено като процедура и във Facebook
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР