Социалната мрежа и технологичен гигант “Фейсбук” готви голяма промяна във

...
Социалната мрежа и технологичен гигант “Фейсбук” готви голяма промяна във
Коментари Харесай

Голяма промяна с фокус върху сигурната лична комуникация готвят от “Фейсбук”

Социалната мрежа и софтуерен колос “Фейсбук” готви огромна смяна във философията на компанията с акцент върху сигурната персонална връзка, съобщи основателят й Марк Зукърбърг в блог пост.

Вместо компанията да насърчава обществената връзка както е сега с стартирането на статуси и мнения, те ще обърна по-сериозно внимание върху персоналните известия. Зукърбърг разяснява, че това ще стане след промени, които ще разрешат потребителите на “Инстаграм”, “Фейсбук”, “УатсАп” и “Месинджър” да си изпращат известия. За разлика от обществените известия, които всеки ден пускаме в персоналните си профили в обществената мрежа, тази връзка ще може да бъде изтривана след избран интервал от време.
" Facebook " сплотява чат услугите на " Уотсап ", " Инстаграм " и " Месинджър " Те ще продължат да съществуват като обособени приложения, само че ще са свързани
Зукърбърг разказва идната смяна като прекосяването от “дигитален градски площад”, каквото сега съставлява “Фейсбук”, към “дигитален хол” – доста по-малки групи от хора ще могат да споделят в предпазена среда.

“Ние строим основата на обществената връзка онлайн в посоката, която хората желаят – да беседват несъмнено и персонално. Смятам, че платформа, фокусирана върху предпазената връзка ще стане доста по-важна в сравнение с актуалните платформи”, разяснява Зукърбърг.
Британските депутати упрекват „ Facebook ” в съзнателно нарушение на законите за персоналните данни Документът, оповестен след 18-месечно следствие, упреква Марк Зукърбърг, че не е поел отговорност и е показал пренебрежение към английския парламент
Новата посока, в която ще тръгне компанията тормози Силиконовата котловина, като се появиха мнения дали “Фейсбук” ще може да таргетира реклама онлайн в платформа, която е ориентирана най-вече към персоналната връзка. Зукърбърг не разяснява в детайлности по какъв начин тъкмо ще се случи смяната, само че означи, че е наясно със скептицизма на масите към обществената мрежа, изключително след свадите с персонални данни.
“Фейсбук ” и “Туитър ” знаят кой си и без да имаш профил Алгоритмите на двете мрежи могат да плануват мнението ти съгласно хората, с които излизаш
“Честно казано нямаме доста добра известност в построяването на услуги, които пазят персоналните данни и в исторически проект постоянно сме се фокусирали към принадлежности за обществено шерване. Но неведнъж сме показвали, че можем да се променяме и да даваме на хората услуги, които в действителност желаят, в това число персоналните съобщения”, написа той в изказването си.

Все още не е ясно какъв брой време ще отнеме плануваната огромна смяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР