Социалната мрежа Фейсбук ще дава приоритет на информации, базиращи се

...
Социалната мрежа Фейсбук ще дава приоритет на информации, базиращи се
Коментари Харесай

Фейсбук ще дава предимство на авторски новини от първа ръка

Социалната мрежа Facebook ще дава приоритет на информации, основаващи се на източник от първа ръка и написани от разпознати публицисти. Това се споделя в изказване на обществената мрежа, която се пробва да направи чистка на дезинформацията и на заблуждаващото наличие, съобщи Франс прес.

" От през днешния ден актуализираме метода, по който новините се подреждат в новинарския ни раздел News feed, с цел да се изкачат нагоре достоверни репортажи и публикации, оповестени по транспарантен метод ", се споделя в изказване на Facebook.

Когато разнообразни публикации са оповестени за една и съща вест, логаритъм ще открие онази, която е най-често представена като източник на информацията и ще направи по този начин, че тя да се появява най-отгоре.

Facebook обаче разяснява, че е въпрос на персонален избор какво четат потребителите и множеството информации, които хората виждат в техния News Feed идват от източници, които те следват, или от източници, които техни другари следват и това няма да се промени.

Изявлението идва откакто обществената мрежа бе подложена на протест от редица свои рекламодатели и сътрудници, поради това, че не се подхващат задоволително ограничения против речта на омразата и расистките мнения от потребителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР