Социалната мрежа Фейсбук предвижда да сложи край на пораждащия полемика

...
Социалната мрежа Фейсбук предвижда да сложи край на пораждащия полемика
Коментари Харесай

Фейсбук иска да третира политиците като всички останали хора

Социалната мрежа Facebook планува да постави завършек на пораждащия дискусия имунитет, с който се употребяват политици, които нарушават нейните права, и да ги третира като всеки един консуматор. Това се споделя в публикация, оповестена в изданието " Дъ вердж ". Според този профилиран уебсайт колосът на обществените мрежи може да разгласи измененията още през днешния ден.

Надзорният съвет на компанията акцентира, че едни и същи правила би трябвало да се ползват за всички консуматори. Тази инстанция бе приканена да реши дали Facebook е имал право да забрани или не акаунта на някогашния президент Доналд Тръмп. Той бе упрекнат, че е насърчил последователите си по време на офанзивата на Конгреса през януари, което е нарушаване на разпоредбите на платформата по отношение на възхвалата на насилието. Надзорният съвет призна, че за момента взетата мярка от Facebook е била незабавна, само че окончателното решение остави на самата компания.

Шефът на Facebook Марк Зукърбър отхвърляше години наред да играе ролята на съдия на онлайн истината. Но тази негова позиция стана нетърпима по отношение на Тръмп, който беше податлив да омаловажава пандемията или да подлага на критика без доказателства в поддръжка изборни измами. Атаката на Конгреса, при която умряха няколко души, беляза прелом в позицията на Facebook. Компанията беше подложена на критика поради това привилегировано отношение по отношение на Тръмп и поради нежеланието си преди година да изтегли посланията на милиардера.

Платформата дружно с Туитър и сходни мрежи стегнаха разпоредбите по отношение на модерирането на наличието, само че тези начинания не възпират демократите да я укоряват в безрезултатност за въздържане на дезинформацията, до момента в който републиканците я упрекват в цензура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР