Социалната мрежа Facebook отчете увеличение на броя на своите потребителите,

...
Социалната мрежа Facebook отчете увеличение на броя на своите потребителите,
Коментари Харесай

Facebook зарадва Уолстрийт с ръст на дневните потребители

Социалната мрежа Фейсбук регистрира нарастване на броя на своите потребителите, а нейната компания майка Meta се похвали с облага за първото тримесечие, надминаваща прогнозите на Уолстрийт, съобщи Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф на  Meta Марк Зукърбърг също сподели, че компанията ще понижи разноските и влага в принадлежности за изкуствен интелект, с цел да усъвършенства рекомендациите и рекламите - знак, че Meta пробва да прави пари от обичайните си услуги, до момента в който работи върху дълготрайните си упоритости за създаване на метавселената

Акциите на Meta скочиха с цели 18,37% в следборсовата търговия в сряда, откакто тя доклад облага на акция от 2,72 $ при предстоящи 2,56 $, съгласно данните на Refinitiv.

Фейсбук се похвали с 1,96 милиарда дневни дейни консуматори, което е малко над плануваните 1,95 милиарда Това е основен индикатор за рекламодателите, като завръщането към напредък идва след първия спад на броя на клиентите в историята на компанията, регистриран през декемврийското тримесечие. Месечните дейни консуматори доближиха 2,94 милиарда, което е с 30 млн. под прогнозата на Уолстрийт.

Meta загуби към половината от цената си от началото на годината, след мрачния финансов доклад през февруари, когато стана ясно, че дневните дейни консуматори на Фейсбук са се намалили през декемврийското тримесечие.

„ Добра вест е, че Meta по някакъв метод е съумяла да реализира напредък при дневните дейни консуматори. Тя се нуждаеше от сходен поврат “, сподели анализаторът на Insider Intelligence Дебра Уилямсън.

„ Въпреки това, растежът на месечните дейни консуматори се забавя бързо. Преди няколко тримесечия можеше да разчита на разрастващите се пазари, с цел да поддържат мотора за напредък, само че е даже тези благоприятни условия за висок напредък  вероятно стартират да пресъхват “, сподели тя.

Общите доходи, по-голямата част от които идват от продажби на реклами, набъбнаха със 7% до 27,91 милиарда $ през първото тримесечие, само че не дадоха отговор на упованията на анализаторите за 28,2 милиарда $.

В конферентен диалог с анализатори в сряда основният финансов шеф Дейв Венър уточни като фактори за по-ниския от предстоящото напредък на приходите забавянето на електронната търговия спрямо пика на пандемията от COVID-19, както и загубата на приходите в Русия и пониженото търсене на реклами на фона на международната икономическа неустановеност.

Русия забрани Фейсбук и Instagram през март, обвинявайки Мета в „ екстремистка активност “. Услугата за известия на Meta WhatsApp не е наранена от възбраната.

Мета предвижда приходите за второто тримесечие сред 28 милиарда и 30 милиарда $. Анализаторите чакат доходи за настоящото тримесечие от 30,63 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР