Социалната мрежа Facebook издаде забрана за разпространяването на видеа, които

...
Социалната мрежа Facebook издаде забрана за разпространяването на видеа, които
Коментари Харесай

Facebook започва да взима мерки срещу фалшивите новини

 Социалната мрежа Фейсбук издаде възбрана за разпространението на видеа, които са манипулирани, с помощ от съвременни принадлежности, заяви Bloomberg TV Bulgaria. На процедура е невероятно да се отстрани изцяло подправеното наличие.

Забраната е една от няколко стъпки, които имат за цел да спомогнат за понижаване на разпространяването на дезинформация в мрежата.

Моника Бикерт, вицепрезидент по ръководство на световните политики на Фейсбук, разкри някои детайлности по отношение на новата политика на компанията. Ограничаването на манипулираното наличие е най-конкретната и сериозна стъпка, която ще подхващат от медийния колос против битката със мощно манипулирано наличие (т.нар. deepfakes).

Фалшивото наличие се свързва с изображения или видеоклипове, които се манипулират посредством потребление на комплицирани логаритми. Тези алгоритви вършат невероятно различаването на същинското от манипулативното наличие.

" Въпреки че сходни клипове са необичайност в интернет пространството, те са огромно предизвикателство за нашата промишленост и общество, защото потреблението им се усилва “, разяснява Бикрет.

От Фейсбук обявиха, че ще отстранен подвеждащи клипове, които са били редактирани или манипулирани по способи, които не биха били явни за елементарния консуматор.

Социалните медийни компании са подложени под мощен напън, поради разпространението на погрешно и подвеждащо наличие преди президентските избори тази година.

В края на предходната година Гугъл актуализира политиката си за политически реклами и съобщи, че ще забрани разпространяването на подправено наличие в политически и различен тип реклами. Социалната платформа също последва образеца на международната търсачка.

За разлика от тях обаче, от Фейсбук не считат да забранят политическите реклами, даже те да съдържат недостоверна информация. Това решение на обществената мрежа провокира остра рецензия, в това число и от кандидат-президенти за Белия дом.

Новата политика на Фейсбук, обвързвана с подправеното наличие, ще се бори против потреблението на изкуствен интелект за издание на известия в платформата.

Вицепрезидентът по ръководство на глобалните политики на Фейсбук изясни, че даже и да се отстранен от обществената платформа, всички клипове, които са били манипулирани по един или различен метод, те ще бъдат налични в останалата част от интернет пространството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР