Социалната мрежа Facebook е записвала разговори на свои потребители, сочи

Социалната мрежа Facebook е записвала разговори на свои потребители, сочи ...

Facebook призна, че е записвал разговори през Messenger, но било коректно.

Социалната мрежа Facebook е записвала разговори на свои потребители, сочи нов доклад. От компанията давали на други фирми записите, за да правят транскрипции на казаното, предаде БГНЕС.
Известната американска новинарска агенция Bloomberg е попитала компанията на Марк Зукърбърг дали изнесеното в доклада е вярно. От Facebook потвърдили, че са записвали потребителите, но казали, че това е направено с тяхно съгласие и практиката вече била прекратена.
Според компанията, записите са били тестове на изкуствен интелект, за да се определи способността му да превежда казаното на друг език. Единствените засегнати потребители били тези, които ползват приложението Messenger и не са забранили транскрипцията на разговорите в него.
Новината идва в момент, в който социалните мрежи и специално Facebook са критикувани за събирането на огромно количество данни за потребителите.
Facebook наскоро отнесе глоба от 5 милиарда долара за неправилна употреба и съхранение на данните на милиони потребители - заради скандала Cambridge Analytica.
Както Facebook, така и другите гиганти, които предлагат гласови асистенти Amazon и Apple, признават, че записват потребителите, като дават за това различни обяснения.

Източник: actualno.com