Социалната мрежа Екс премахна стотици акаунти, свързани с Хамас, и

...
Социалната мрежа Екс премахна стотици акаунти, свързани с Хамас, и
Коментари Харесай

Платформата Екс трие акаунти, свързани с Хамас

Социалната мрежа " Екс " отстрани стотици сметки, свързани с " Хамас ", и взе ограничения за унищожаване или за обозначаване на десетки хиляди изявления след нападението на палестинската формация против Израел, сподели през днешния ден изпълнителният шеф на компанията Линда Якарино, представена от Ройтерс.

Бретон насочи през вчерашния ден сходно предизвестие и към " Мета ", като даде на компанията 24-часов период да го осведоми за ограниченията, взети за битка с разпространяването на дезинформация в платформите си след нападението против Израел.

Решението е взето в отговор на ултиматума на еврокомисаря за вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон, който съобщи, че притежателят на компанията Илон Мъск има 24 часа да се оправи с разпространяването на дезинформация в " Екс " (бившия " Туитър " ) и да съблюдава новите правила на Европейски Съюз за онлайн наличие. Бретон добави, че има индикации, че

" Екс " се употребява за разпространение на нелегално наличие и дезинформация в Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въведеният неотдавна Законодателен акт за цифровите услуги изисква от огромни онлайн платформи, като да вземем за пример " Екс " и " Facebook ", да отстраняват противозаконното наличие и да подхващат ограничения за справяне с рисковете за публичната сигурност и гражданския разказ. " Екс " преразпредели запаси и пренасочи екипите си, с цел да работят по бързо в изменящата се обстановка, сподели Якарино. Тя добави, че

компанията е образувала управителен екип, който да направи оценка на обстановката малко след нападението на " Хамас " против Израел.

" Искаме още веднъж да подчертаем, че приветстваме по-нататъшно съдействие с Вас и екипа Ви, в това число и среща, на която да обсъдим всички съответни въпроси и да получим спомагателна информация, на която да можем да отговорим ", написа Якарино в писмо до Бретон, оповестено в " Екс ". Социалната мрежа отговори в период на повече от 80 претенции за събаряне на наличие в Европейски Съюз и не е получила никакви забележки от Европол във връзка с нелегално наличие в платформата, се споделя още в писмото.

 

 
 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР