Социалната изолация може да бъде свързана с повишение на възпалителните

...
Социалната изолация може да бъде свързана с повишение на възпалителните
Коментари Харесай

Ето как социалната изолация може да ви разболее

Социалната изолираност може да бъде обвързвана с покачване на възпалителните процеси в тялото, заяви "Медикъл експрес ".

Изследователи от университета на Съри и университета "Брунел " в Лондон са изследвали връзката сред обществената изолираност и възприятието на самотност с възпаленията в организма. Те са анализирали тридесет предходни проучвания в тази област и са открили връзка сред двата процеса.

Възпалението е метод на тялото да подаде сигнал на имунната система да лекува и възвърне повредените тъкани, както и да се пази от вируси и бактерии. То би могло да стартира да поврежда здрави кафези, тъкани и органи и да докара до повишен риск от развиване на незаразни заболявания като сърдечносъдови да вземем за пример.

Преднамереното положение на изолираност от други хора се свързва с съществуването на С-реактивен протеин, който се появява в кръвообращението до няколко часа след пострадване на тъканта и на нараснали равнища на фибриноген.

"Данните, които изследвахме, демонстрират, че обществената изолираност може да е обвързвана с възпалителните процеси, само че резултатите за директна връзка сред самотата и възпаленията са по-малко безапелационни ", сподели доктор Кимбърли Смит, преподавател по здравна логика на психиката в университета на Съри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР