Социалната дистанция ще се усети още от днес, когато в

...
Социалната дистанция ще се усети още от днес, когато в
Коментари Харесай

Психолог: Думата изолатор буди тревожност

Социалната отдалеченост ще се усети още от през днешния ден, когато в учебния двор ще бъдат единствено възпитаници от първи, пети, осми и 12 клас. Няма да се насладят на първия звънец всички възпитаници в учебните заведения. Това сподели пред БНР учебният психолог в столичното 137 СУ „ Ангел Кънчев “ Гергана Крумова.

"Изискванията, които учебното заведение постанова като противоепидемични ограничения, не са прищявка ", акцентира Крумова в предаването „ Преди всички ".

Относно това по какъв начин ще се възприемат маските, психологът сподели:

„ Разбира се, това да се срещнем лице в лице, да се усмихнем, да разпознаем страстта, която носи другият, е извънредно значима. Но когато на децата, на учениците се изясни за какво е належащо да се носят маски – че то защищава най-много техните учители и техните родители, мисля, че това не би имало последици върху душeвността на децата “.

Тя счита, че в актуалната обстановка родителите би трябвало да си сътрудничат с учебното заведение. Психологът намира за основателно терзанието на родителите, че ще има изолатори.

„ Самата дума „ изолатор “ буди извънредно огромна тревога освен у децата, само че и у възрастните. Аз считам, че тя е извънредно несъответствуваща “, означи психологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР