Социалистите в Европейския парламент (ЕП) искат дебат за присъединяването на

...
Социалистите в Европейския парламент (ЕП) искат дебат за присъединяването на
Коментари Харесай

Дебат за присъединяването на България и Румъния към Шенген

Социалистите в Европейския парламент (ЕП) желаят спор за присъединението на България и Румъния към Шенген. В подтекста на усложнената външнополитическа обстановка и заканите за сигурността по външните граници на Европейски Съюз, българските социалисти приканват да няма ново отсрочване на въпроса в Съвета.

Според тях, неведнъж е, че цялостното използване на наредбите на достиженията на правото от Шенген, в това число премахването на инспекциите по вътрешните въздушни, морски и сухопътни граници, е от основно значение за България и е извънредно значимо то още веднъж да влезе в дневния ред на Европейския парламент и Съвета. Поредно отсрочване би донесло само негативи и забележителната икономическа тежест освен за страната, само че и би нараснало риска от съмнение към волята на Европейски Съюз да извършва политическите си задължения. Темата е изключително настояща на фона на военните спорове, новата бежанска вълна, затруднените вериги на доставки и общата неустановеност.
 Йоханис и Радев разискват Шенген и енергийната съгласуваност
Йоханис и Радев разискват Шенген и енергийната съгласуваност

Основен акцент е природен газ за Югоизточна Европа

По думите на водача на социалистите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия, еспособността да се подсигурява, че всички европейски жители могат да се възползват от свободното придвижване в границите на Шенген, подхранва скептицизма, подклажда възприятието за неправда, накърнява известността на Европейски Съюз и в последна сметка подкопава публичната поддръжка за общите европейски дейности. България сполучливо е минала всички стадии на оценки по Шенген и е неприемливо години наред приемането й да се отсрочва по разнообразни аргументи, които не са свързани с ръководството на външните граници. Призоваваме държавите-членки да спрат да се крият зад разнообразни оправдания и да изпълнят отговорностите си в Съвета. България не може да продължава да бъде пленник на двойни стандарти и вътрешнополитически борби. Разширяването на Шенгенското пространство ще бъде победа за целия Европейски Съюз и ще направи външните граници по-силни и по-устойчиви на рецесии, счита Гарсия.

В умозаключение тя добави като водач на социалистите, че желае Европейският парламент да разиска тази тематика и да окаже напън върху страните-членки, които да разрешат тази по думите й несправедлива обстановка.

Припомняме, от години се утвърждава тезата, че за приемане в Шенгенското пространство. Това обаче не се случва, а в последния месец бе изтъкнато като.

С влизането си в Шенгенското пространство България ще стане външна граница на зоната, което придава сред страната и частната компания " Евролаб 2011 " за контрола върху внасяните артикули на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", който беше подхванат от кабинета " Петков " и. Правосъдният министър, че приемането ни не е въпрос единствено на осъществяване на техническите условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР