Социалистите смятат за недопустимо тегленето на 150 млн. лева заем

...
Социалистите смятат за недопустимо тегленето на 150 млн. лева заем
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП няма да подкрепи бюджета на Варна

Социалистите считат за неприемливо тегленето на 150 млн. лв. заем преди локалните избори следващата година
„ Групата на Българска социалистическа партия в Общински съвет – Варна няма да поддържа бюджета на общината за 2022 година в този му тип и изрично се опълчва на проектите на кмета Иван Портних за изтегляне на заем от близо 150 млн. лв. година и половина преди локалните избори. “ Това съобщи през днешния ден във Варна депутатът от Българска социалистическа партия и ръководител на Парламентарната комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов. Той е безапелационен, че бюджетът на града, макар внушителния си размер от близо 650 млн. лв., не планува никакво развиване на града, с цел да получи поддръжката на левицата.

„ Не може през днешния ден, когато Варна е нито по-голяма, нито популацията ѝ е повече, да има бюджет 3 пъти по-голям от този преди 10 години и в него да няма нищо друго с изключение на заплати и кърпене на дупки “, разяснява националният представител на конференция във Варна. Според него е неприемливо и да се желаят заеми за активност като разширение на платената зона за париране при изискване, че от „ синя зона “ във Варна се акумулират над 20 млн. лв. годишно. „ Къде са тези пари, че се постанова да се теглят още 12 млн. лв.? “, попита Гуцанов.

Според общинския консултант от Българска социалистическа партия Димитър Чутурков разширението на платената зона единствено ще задълбочи опълчването на жителите на града. Според него и готвеното удължение на платеното време за паркиране, в това число и въвеждането му в събота и неделя, ще затрудни хората от крайните квартали, без да им предлага действителна опция за напредване. „ Имаме градски превоз, който е несъответстващ на публичните потребности, изключително през лятото, а в града няма нито един буферен или различен паркинг, който да поеме колите отвън платените паркоместа по улиците “, акцентира той. Според изследване, представено от него, 42% е междинният дефицит на паркоместа във Варна. Най-много – 68%, той е в регион „ Одесос “, следван от „ Аспарухово “ и „ Приморски “ – с 40% и „ Младост “ – 30%.

Предложението на Българска социалистическа партия е част от средствата, планувани за разширение на синята зона в зелена, да бъдат вложени в построяването на многоетажни подземни и надземни паркинги първо в регионите с максимален дефицит на паркоместа и максимален напор на хора от други региони.

Какви са останалите проблеми на варненци, които не са намерили отражение в проекто-бюджета на Варна, Българска социалистическа партия счита да изследва в идващия месец със срещи „ на място “ в обособените региони, оповести изпълняващият активността ръководител на Българска социалистическа партия във Варна Павел Раличков. Той даде обещание предложенията на хората да намерят място при разискването на бюджета в профилираните комисии в Общинския съвет.

Добрите вести за Варна са, че до края на годината има всички шансове да бъде издадено позволение за градеж и да се започва концесионна процедура за бъдещия, дълбоководен интермодален терминал – под кв. „ Максуда “, заяви Борислав Гуцанов. Съвместно с Министерството на районното развиване и благоустройството се форсират и екооценките и проектирането на Автомагистрала „ Черно море “, развита в кулоар „ Север – Юг “ и свързваща мегаполиса Истанбул с Бургас, Варна и Констанца.

„ Важно е да има огромни планове за града и развиване на стопанската система “, с цел да се оттласнем от 9-годишния застой под ръководството на ГЕРБ в морската столица “, акцентира националният представител от левицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР