Социалистите не са свикнали да виждат партията си в ролята

...
Социалистите не са свикнали да виждат партията си в ролята
Коментари Харесай

Крум Зарков каза дали ще бъде новият правосъден министър

" Социалистите не са привикнали да виждат партията си в ролята на младши сътрудник ". Това разяснява пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

" Продължаваме промяната “ беше главната движеща мощ, а младши сътрудник бяха останалите, включително Българска социалистическа партия. Нашата партия има за задача да бъде огромната лява партия на България, което значи или ръководи, или е съществена съпротива. За първи път се озовахме в такава роля и това слага няколко казуса във връзка с решения, които ние бяхме определили като червени линии, в които в последна сметка изтъняха с времето ", посочи той.

" По-далновидните политици могат да вършат прогнозите си по-качествено ", съобщи още Крум Зарков.

" Ние бяхме длъжни като политическа мощ да създадем всичко допустимо да има държавно управление. Това беше желанието и на по-голямата част от обществото ни. От друга страна всяка партия би трябвало да се приготвя за всички сюжети и аз бях от тези, които фактически още през юни месец, когато задругата на четворната коалиция се скапе, пледирах за подготовка за избори. Последният месец в действителност мина под знака на това да се потвърди, че е направено всичко допустимо, с цел да не се отиде на предварителни избори ", добави аленият народен представител и един от най-острите рецензии на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.



На въпроса дали ще бъде правосъден министър и вицепремиер в новото служебно държавно управление, което ще бъде формирано от президента Румен Радев, Крум Зарков отговори, че ще приказва по тематиката, когато му пристигна времето.

" Впечатли ме изказването на Корнелия Нинова, която упрекна президента в свалянето на държавното управление, все едно той е дал своя вот избор на съмнение ", съобщи депутатът и добави: " Президентът е заставен да ръководи поради неуспеха на политическите сили да излъчат държавно управление ".

Още преди месец Крум Зарков прикани да се спре заблуждаването на Българска социалистическа партия и да се насочи ясно послания за идни избори.

През последните месеци той неколкократно изиска да бъде свикано изключително съвещание на конгреса, на което да бъде заменена лидерката Корнелия Нинова.

" Ако не свикаме конгрес допустимо най-бързо, в случай че се явим по същия метод със същия началник на още едни избори, това ще бъде злополука. Ние сме в предизборна обстановка. И в случай че сме Национален съвет на Българска социалистическа партия, би трябвало да помислим какво вършим, с цел да може Българска социалистическа партия да се показа по-добре на тези избори от предходните ", съобщи Крум Зарков през юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР