Социалистът призова народните представители да не бъдат слуги“Малко безпристрастна информация

...
Социалистът призова народните представители да не бъдат слуги“Малко безпристрастна информация
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: С антибългарското решение за дерогацията ще усложним енергийните си баланси

Социалистът прикани народните представители да не бъдат прислужници
“Малко безпристрастна информация за това кой печели от антибългарското вероятно ембарго и блокирането на износа от „ Нефтохим “, който е българска компания, както всички други вложители. Санкциите против Русия в тази съответна обстановка са оркестрирани от друга велика мощ: Например на 24 ноември Ройтерс заяви, че Съединени американски щати приготвят оторизация на Шеврон – да усили производството и износа на нефт от Венецуела. Европа отива на дъното. Четири пъти по-скъп полутечен газ за Европа, съсипване на европейската промишленост. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев от парламентарната естрада по време на дебатите за дерогацията на съветски нефт.

“Ще завоюват тези, които подтикват Европа към глобите, а цената ще я платят страни като България, а те ще печелят милиарди. Освен по-скъпата газ – в този момент ще ни продават и петрола от Венецуела “, сподели още той.

В умозаключение проф. Румен Гечев изясни, че с това антибългарско решение ще се усложнят енергийните салда на страната ни. „ Идва азерски нефт през Черно море, идва казахстански. Сега се приказва и за контракт сред Казахстан и Азербайджан през Грузия да се доставя. Това, което споделям значи, че Босфора ще бъде затворен за шлеповете единствено за български нефт към „ Нефтохим “. Нека да си изпълняваме решенията на Европейски Съюз и да не се пренатягаме, дано да не сме най-големите прислужници. ”, приключи социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР