Социалистът Луис Арсе, наследник на бившия държавен глава Ево Моралес,

...
Социалистът Луис Арсе, наследник на бившия държавен глава Ево Моралес,
Коментари Харесай

Новият президент на Боливия се надява на по-добри отношения със САЩ при Байдън

Социалистът Луис Арсе, правоприемник на някогашния държавен глава Ево Моралес, през днешния ден встъпи в служба като президент на Боливия на публична гала в Конгреса, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

57-годишният икономист, определен на първи тур на 18 октомври с 55 % от гласовете, постави клетва в наличието на новите депутати и посетители като испанския крал Фелипе Шести и президентите на Аржентина, Колумбия и Парагвай.

Встъпването в служба на Луис Арсе бележи завръщането на властта на Движението за социализъм след оставката на Ево Моралес през ноември 2019 година. Моралес бе упрекнат от опозицията в машинация на президентските избори през октомври 2019 година, на които той се кандидатира за четвърти мандат, напомня Агенция Франс Прес.

До организирането на нови избори бе основано краткотрайно държавно управление.

Моралес, който бе в заточение в Мексико, а по-късно и в Аржентина, разгласи, че ще се върне в Боливия в понеделник, деня след встъпването в служба на Луис Арсе. Новото държавно управление на Боливия чака двустранните връзки с Вашингтон да се подобрят с идването на нова администрация в Съединени американски щати.

"Американският народ взе присъединяване в демократични избори, на които избра Джоузеф Байдън за президент и Камала Харис за първата си жена вицепрезидент. Очакваме усъвършенствани връзки с новото държавно управление, които ще допринесат за благосъстоянието на нашите нации ", написа в Туитър Арсе, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР