Социалистът Крум Зарков също на свой ред след Костадин Паскалев

...
Социалистът Крум Зарков също на свой ред след Костадин Паскалев
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ще гласувам против изключването на Кирил Добрев, въпреки несъгласията ни

Социалистът Крум Зарков също на собствен ред след Костадин Паскалев разгласи, че ще гласоподава срещу изключването от партията на Кирил Добрев. Претендентът за лидерския пост в Българска социалистическа партия направи уточнението, че стои на тази позиция, макар несъгласията, които имат с Добрев.

Зарков обаче не приема това да става по този метод - по време на празниците, на задочен пленум и без да се даде опция на нарочения за изключване да се отбрани. Зарков е безапелационен, че Българска социалистическа партия няма потребност от този вътрешнопартиен конфликт тъкмо преди конгреса.

" Няма човек, няма проблем " е допустимо най-лошият метод на мислене. Винаги е бил подобен и в никакъв случай не е довел до нищо положително. В последните години Българска социалистическа партия натрупа опит с изключванията. С някои от изключените след това се коалира, с други войната продължава, само че нито в един случай това не докара до по-добър резултат ", написа в профила си във Facebook Крум Зарков.

" Затова ще гласоподавам " срещу " изключването на Кирил Добрев. Имам доста несъгласия с него. Противопоставих се на неговата кандидатура за ръководител. Все още смятам, че той не трябва да е в първите редици. Но изключването му на автограф, сред празниците, без практическа опция да се отбрани против обвиняванията, не е редно ", безапелационен е той.

Зарков припомня, " че в идващите седмици предстоят съвещание на Конгреса и събирания на Националния съвет с оглед провеждането на директен избор на ръководител " и не е бил в този момент моментът.

" Кой има интерес от следващия безплоден вътрешнопартиен конфликт вместо спокойна и градивна акция за пътя, по който Българска социалистическа партия би трябвало да поеме с цел да се възвърне? Със сигурност не са социалистите ", уверен е социалистът.

Подобни причини изрече в писмо до пленума и съпартиецът му Костадин Паскалев, който също се разгласи против предлагането на ИБ на Българска социалистическа партия, а управлението на партията в Перник излезе с позиция, в която даже изиска оставката на соцлидерката Корнелия Нинова.

Самият Добрев написа в профила си, че не е сюрпризиран, че е пристигнал и неговият ред за изключване от Българска социалистическа партия, освен това анонимно и без право да приказва, и да изложи позицията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР