Социалист атакува областния управител на София заради Паметника на Съветската

...
Социалист атакува областния управител на София заради Паметника на Съветската
Коментари Харесай

Симов, БСП: Областният управител на София извършва политическо престъпление

Социалист нападна регионалния шеф на София поради Паметника на Съветската войска.

Няколко са аргументите демонтажът на Паметника на Съветската войска да стартира в този момент. Първата е общополитическата – това държавно управление няма какво да регистрира като активност за шестте нещастни месеца, в които съществува.

Това разяснява Александър Симов от Българска социалистическа партия в „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Нова нюз.

„ Прочетох версията, че е допустимо от „ Демократична България ” да се пробват да разрушат паметника тъкмо сега, с цел да спрат всякаква опция в Столичния общински съвет да бъде направена сглобка или ръководство, друго от това, което имаме на национално равнище ”, уточни той.

По думите на Симов огромният скандал е, че има заповед на Министерството на културата за преустановяване на демонтажа на паметника. „ Това е заповед, която регионалната шефка Вяра Тодева не дава на съда и не се преценява с нея. Тя прави политическо закононарушение, започвайки този ремонт ”, безапелационен е политикът. 

Позицията му е, че всички действия по демонтажа на Паметника на Съветската войска са безусловно противозаконни и прокуратурата би трябвало да се самосезира за дейностите на регионалния шеф на София.

Симов цитира българския стихотворец Веселин Ханчев и стихотворението му, започващо с изречението „ против нас излязоха роботи с картечници ”. „ Роботите с картечници в този момент ги виждаме като роботи с флексове. Те демонтират паметта ”, счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР