Социален работник от Бон е бил задържан във Варна по

...
Социален работник от Бон е бил задържан във Варна по
Коментари Харесай

Социален работник от Бон арестуван във Варна по искане на Турция

Социален служащ от Бон е бил арестуван във Варна по искане на Турция, оповестиха немските медии, представени от БТВ.

44-годишният Мехмет Ю. е арестуван при кацане на летище Варна и е отведен в прелиминарен арест. Мехмет Ю. е дошъл в България за отмора със фамилията си в неделя и е арестуван още на летището. Според заповедта за арест, издадена от Турция, той е търсен от 9 години за поддръжка на кюрдски терористи.

Съпругата на задържания твърди, че не се знаели за заповедта за арест, а и при многократни пътувания из страни от Европейски Съюз не са срещали проблем. Българската полиция обаче посочила алена бюлетина на Интерпол, с която мъжът се търси.

Турските управляващи желаят мъжът да бъде отведен при тях, като България евентуално ще извърши желанието ѝ.

Мехмет Ю. е немски жител от 2009 година Турция обаче не го е освободила от турското му поданство, тъй че той има и двата паспорта. Посолството на Германия е в контакт със арестувания.

Пред немските медии брачната половинка на задържания – Гюлчан Ю. е разказала, че в студентските си години брачният партньор ѝ бил политически деен в Турция, само че в никакъв случай не е имал връзка с терористични организации. Въпреки това през 1999 година турските управляващи го осъждат в негово неявяване на 12,5 години затвор.

През 2001 година бяга в Германия, където получава леговище.

Задържаният е работил за благотворителната организация "Каритас " в Бон и се е грижел за малолетни бежанци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР