Социален пакет Великденска подкрепа за най-нуждаещите се българи ше бъде

...
Социален пакет Великденска подкрепа за най-нуждаещите се българи ше бъде
Коментари Харесай

Готвят социален пакет за пенсионери за Великден

Социален пакет " Великденска поддръжка " за най-нуждаещите се българи ше бъде направен в околните дни. Той бе предоставен от премиера Кирил Петков на вицепремиера и финансов министър Асен Василев и на обществения министър Георги Гьоков. Параметрите на обществената стратегия би трябвало да са ясни през идната седмица.
" За Великден най-нуждаещите се би трябвало да получат поддръжка ", сподели Петков, като посочи, че задачата е хората да посрещнат по-високите цени на храните поради войната в Украйна.
След съвещанието на Министерски съвет началникът на кабинета Лена Бориславова посочи, че еднократна финансова помощ ще бъде раздадена преди Великден за пенсионерите. " Идеята е да се подкрепят хората да изкарат празника почтено ", разяснява тя.
Правителството ще удължи и мярката за опазване на заетостта 60/40 с три месеца. Тя ще работи до края на юни, макар че от 1 април страната ни няма да е в изключителна епидемиологична конюнктура.
Допълнителни средства ще бъдат отпуснати и за децата, които не са признати в детски градини. Основната сума от 823 000 лв. ще отиде за Столичната община, в която дефицитът е максимален, а други 4000 лв. - за Пловдив.
Правителството възобновява активността на Националния съвет по антикорупционни политики, който ще бъде ръководен от премиера.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР