Социалдемократът Олаф Шолц каза, че избирателите искат той да е

...
Социалдемократът Олаф Шолц каза, че избирателите искат той да е
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Избирателите искат аз да съм следващия канцлер на Германия

Социалдемократът Олаф Шолц сподели, че гласоподавателите желаят той да е " идващият канцлер " на Германия, съобщи Франс прес. Той приказва довечера, откакто изследвания екзит пол, оповестени след края на изборния ден през днешния ден, демонстрираха, че Германската социалдемократическа партия (ГСДП) има напълно дребна преднина пред християндемократическия блок на оттеглящата се канцлерка Ангела Меркел.

" Това е огромен триумф и нощта се обрисува дълга, това е несъмнено. Сигурно е и друго нещо: че доста жители избраха ГСДП, тъй като желаят промяна във властта и тъй като желаят идващият канцлер да се споделя Олаф Шолц ", съобщи под бурните овации на свои съпартийци претендентът на социалдемократите за идващ началник на федералното държавно управление.

Основният му противник - Армин Лашет, повдигнат от християндемократическия блок - обаче сподели, че ще се опита да застане отпред на ръководеща коалиция макар неприятните си изборни резултати.

" Ще създадем всичко допустимо да формираме държавно управление под управлението на (Християндемократическия) съюз " (ХДС), съобщи ръководителят на партията, която обичайно се явява на избори с баварския си сътрудник - Християнсоциалния съюз (ХСС). В същото време той акцентира, че християндемократическият блок не може да бъде задоволен от загубата на позиции.

Според изследвания екзит пол ХДС/ХСС са постигнали най-слабия си избирателен резултат след Втората международна война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР