Соц.-общинарят притискал кметове и държавни служители в плевенско да реализират

...
Соц.-общинарят притискал кметове и държавни служители в плевенско да реализират
Коментари Харесай

Сигнал до Антикорупционния фонд: Червеният феодал Генади Тодоров - цар на европроектите в Плевен. Купувал цигански гласове с пари на ЕС. Тъстът му гушнал близо половин милион за обучение на безработни. На ход е КПКОНПИ.

Соц.-общинарят притискал кметове и държавни чиновници в плевенско да осъществят кухи планове. Фондацията на жена му " Виа Хуманика " спечелила 231,621.60 лева за кръгли маси и анкети. " Дядо " му Венцислав Хинов е босът на меките ограничения в района. Прибрал 429 000 лева по стратегии за безработни посредством " Инкомс " ЕООД

Защо Европа налива милиони за интеграция на ромите и безработните, а те тънат в бедност и неначетеност? На този съвсем риторичен въпрос отговор дава сигнал с номер 049316072595 3202, изпратен в платформата Eumoney.bg. Той е обвързван с общинския консултант на БСП-Плевен Генади Тодоров, чиято брачна половинка Анита Хинова и тъста му Венцислав Хинов са спечелили европроекти за интеграция на ромите и образование на безработни на респектиращата стойност от близо 700 хиляди лева посредством фондацията " Виа Хуманика " и " Инкомс " ЕООД.

 

Авторите на жалбата настояват, че вместо да ограмотяват ромите и да подкрепя учителите в не леката задача да образоват необразовани, асоциални и извънредно небогати циганчета, европейските пари са били изхарчени от бесепаря Генади Тодоров за пазаруване на ромски гласове в общините Гулянци, Кнежа, както и в махалите на обл. Плевен. Дали данните ще намерят удостоверение, следва да забележим.

Наша инспекция в регистъра на лицата с нестопанска цел сочи, че против не изключително скромната сума от 231,621.60 лева, брачната половинка на общинаря Генади Тодоров в действителност поема ангажимент да организира общо 6 образования на 175 лица - учители, шефове и други педагогичен експерти от пет партньорски учебни заведения от Северозападния район и 5 просветителни посредници. Продължителността на плана е 35 месеца. В декларацията си пред КПКОНПИ самият Тодоров е показал, че до преди 2019 година, когато е бил определен в плевенския локален парламент от листата на Българска социалистическа партия, е бил в управителните органи на нпо-то.

 

От изявления в медиите, където по закон фондацията е длъжна да разпространява активността си, излиза наяве, че планът е ориентиран най-вече към бедната и гъсто обитаема с роми община Гулянци и по него с парите на европейските данъкоплатци през 2020 година са извършени две работни срещи и кръгла маса по въпросите на ромската интеграция, маркиран е Европейският ден на спорта, празникът " Вяра, Надежда и Любов ", както и Банго Васил.

Проста сметка демонстрира, че всяко едно от събитията, проведено от " Виа Хуманика " в най-бедния район на страната, няма по какъв начин да надвиши 1000 лева, дружно със наложителния кетъринг. Дори да приемем, че масрафът е бил директно сили 2 бона на мероприятие, отново общата изхарчена сума не надвишава 10-12 хил.лв., а се усвояват 231,621.60 лева Но да се върнем към конкретиката на сигнала.

 

Сайтът Eumoney е основан от създателите на Антикорупционния фонд с цел да могат жителите анонимно и безусловно с един клик на мишката да дадат информация за нередности с европейското финансиране у нас. При това без да се опасяват, че локални феодали с парите и партийното въздействие на Генади Тодоров ще ги пребият за възмездие.

В жалбата, копие от което дойде на публицистичната ни поща буквално се твърди, че: " Тази фондация е благосъстоятелност на общинския консултант от БСП-Плевен Генади Тодоров и се ръководи от брачната половинка му Анита Венциславова Хинова. Фондацията усвоява средства за така наречен интеграция на малцинствени групи (основно от ромския етнос) и мигранти. Ако погледнете усвоените суми и ги съпоставите с осъществените дейности ще видите, че става дума за огромно източване на европейски средства с фиктивни действия. Степента на функционална неначетеност измежду подрастващите роми в Плевен е над 95%. Резултатите от активността на " Виа Хуманика " са близки до нулата. Имаме сведения, че усвоените пари от европейски стратегии се употребяват от брачният партньор на Анита Хинова - Генади Тодоров за пазаруване на ромски гласове в общините на обл. Плевен и по-специално Гулянци и Кнежа в интерес на Тодоров, който е деятел и функционер на Българска социалистическа партия. Вместо да дават пари за действителни образования, ограмотяване, социализиране и консолидиране на ромите, усвоените от " Виа Хуманика " пари се дават " на калпак " на ромските фамилии по време на локални и парламентарни избори ", твърди анонимният адресант.

Съпругата на Тодоров е спечелила и извършва план, озаглавен МОТИВАЦИЯ И МЕДИАЦИЯ В МНОГООБРАЗИЕТО - ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ИНТЕРКУЛТУРНИЯ ДИАЛОГ по стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Целите му са " Повишаване професионалните компетентности на учителите, шефовете и другите педагогичен експерти от пет партньорски учебни заведения от Северозападния район за работа в мултикултурна среда и за преподаване на познания и образуване на умения у учениците за разбиране на етнокултурните разлики ".

 

По същото време нейният татко и тъст на Тодоров - Венцислав Хинов, се е облажил с близо половин милион лв. от голям брой стратегии за преквалификация на безработни лица в плевенско. Най-тлъсти дотации е получил за така наречен образование на безработни - 162 хил.лв. през 2020 година и 108 240 лева за 2021 година, сочи информация в Агенцията по заетостта, с която разполагаме. Приблизително 20 хил.лв. пък са влезнали по сметката на " дядото " за така наречен " Обучение на хора с трайни увреждания ".

Наши източници от Плевен, поискали анонимност, потвърдиха че Генади Тодоров в действителност се радва на благосклонностите на ромите и безработните от общините Гулянци и Кнежа, и махалите на Плевен. Тази обич се материализира в интерес на Българска социалистическа партия най-много по време на избори. На последния парламентарен избор аленият общинар пропагандира повече от буйно за депутата Илиян Йончев от Левицата. Той от своя страна бележи изразителна победа в ромските секции, изпреварвайки по преференции както съпартийците си, по този начин и депутатите на ГЕРБ и Политическа партия в региона. Дали тази обич е платена с парите на европейските данъкоплатци, които финансират 85% от плана на брачната половинка му Антоанета Хинова и стабилен дял от дотациите на тъста му, е въпрос от компетенциите на репресивните и правораздавателни органи.

 

Дали циганчетата в община Гулянци са станали по-грамотни и интегрирани под патронажа на " Виа Хуманика " е видно с просто око от справките за възпитаници, напуснали просветителната система през 2020-та и 2021 година

Безработицата в плевенска област е от най-високите в народен мащаб, а съкратените и трайно изгубилите препитанието си са задоволително образовани и професионално пригодни, само че работни места липсват. И парите за образования са нищо повече от вложения в корупция и персонално облагодетелстване.

Възможно ли е аленият общинар Генади Тодоров да е употребявал партийния си престиж пред кметове от област Плевен и чиновници от Агенцията по заетостта и МТСП да работят с НПО-то на жена му и тъст му, е също толкоз риторичен въпрос.

 

Дано най-малко кръчмите в плевенско са се пооблажили от разноските за кетъринг, а мургавите и безработни поданици да са хапнали на стомах около многото работни срещи и кръгли маси, по този начин както самият Генади Тодоров обичал да мези.

Източник:
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР