Сотир Цацаров обяви, че 10 дни, преди да подаде оставка

...
Сотир Цацаров обяви, че 10 дни, преди да подаде оставка
Коментари Харесай

Цацаров уведомил президента, че подава оставка 10 дни по-рано

Сотир Цацаров разгласи, че 10 дни, преди да подаде оставка като ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), е уведомил за решението си президента Румен Радев, а пет дни по-рано и водачите на някои от парламентарно показаните партии.

Цацаров разяснява претекстовете за оставката си по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия и в отговор на Тома Биков от ГЕРБ.

" Идеята, че някой ме е уведомил, че ще ми лишават позволява и аз съм подал оставка е тъкмо подобен на ниска цена политически пиар, какъвто е на ниска цена политически пиар и отнемането на този допуск, само че оттук насетне аз нямам различен избор, с изключение на, несъмнено, и това е законният път, да апелирам отнемането на този ми допуск ".

Днешното чуване е първата обществена поява на подалия оставка ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров, където той да отговори пред депутатите в отрасловата парламентарна комисия на авансово заложени от въпроси.

Тези въпросите бяха дефинирани преди да стане ясно, че Цацаров желае да се отдръпна предварително. Преимуществено те са свързани с проблемите, свързани с гражданската конфискация – какъв брой искове за запори има, какъв брой са почетени от съда, какъв брой е отнетото имущество, както и какъв брой каузи се водят против Антикорупционната комисия. Има интерес за статистика и по делата, свързани с спор на ползи.

Още при започване на чуването Цацаров влезе в имитация с един от депутатите от " Продължаваме промяната ", който изрази отчаяние от работата на Антикорупционната комисия. В отговор Цацаров сподели:

" Не сме се събрали тук, с цел да си обясняваме кой от кого е отчаян ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР