Сотир Цацаров обяви, че 10 дни преди да подаде оставка

...
Сотир Цацаров обяви, че 10 дни преди да подаде оставка
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Уведомих президента 10 дни преди да подам оставка като председател на КПКОНПИ

Сотир Цацаров разгласи, че 10 дни преди да подаде оставка като ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е уведомил за решението си президента Румен Радев, а пет дни по-рано и водачите на някои от парламентарно показаните партии.

Цацаров разяснява претекстовете за оставката си по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия и в отговор на Тома Биков от ГЕРБ.

"Идеята, че някой ме е уведомил, че ще ми лишават позволява и аз съм подал оставка е тъкмо подобен на ниска цена политически пиар, какъвто е на ниска цена политически пиар и отнемането на този допуск, само че оттук насетне аз нямам различен избор, с изключение на, несъмнено, и това е законният път, да апелирам отнемането на този ми допуск ".

Днешното чуване е първата обществена поява на подалия оставка ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров, където той да отговори пред депутатите в отрасловата парламентарна комисия на авансово заложени от въпроси.
Тези въпросите бяха дефинирани преди да стане ясно, че Цацаров желае да се отдръпна предварително. Преимуществено те са свързани с проблемите, свързани с гражданската конфискация – какъв брой искове за запори има, какъв брой са почетени от съда, какъв брой е отнетото имущество, както и какъв брой каузи се водят против Антикорупционната комисия. Има интерес за статистика и по делата, свързани с спор на ползи.

Още при започване на чуването Цацаров влезе в имитация с един от депутатите от "Продължаваме смяната “, който изрази отчаяние от работата на Антикорупционната комисия. В отговор Цацаров сподели:

"Не сме се събрали тук, с цел да си обясняваме кой от кого е отчаян “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР