Сотир Цацаров – бивш председател на антикорупционната комисия, е завел

...
Сотир Цацаров – бивш председател на антикорупционната комисия, е завел
Коментари Харесай

Цацаров съди Кирил Петков за 15 000 лв. заради клеветнически внушения

Сотир Цацаров – някогашен ръководител на антикорупционната комисия, е завел гражданско дело против премиера Кирил Петков, заяви „Сега“.

Искът на Цацаров е на стойност 15 000 лева и претендира обезщетение за непозволено увреждане по Закона за отговорностите и договорите.

Поводът – на 14 януари Кирил Петков заяви пред Би Ти Ви, че е лишен достъпът на шефа на КПКОНПИ до класифицирана информация. Така съгласно претекстовете на Цацаров министър председателят е внушил, че точно отнетият допуск е причина да подаде оставка, което той в действителност направил още предния ден.

В същото изявление Петков разгласи, че „ ще има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация и казусът евентуално ще бъде предаден на прокуратурата “. Думите на премиера визираха интервал, когато Цацаров е бил основен прокурор.

„Проверката на ДАНС е почнала след сигнал, че по време на срещата със Сашо Дончев през 2017 година, известна като “ЦУМ гейт ”, съм изнесъл класифицирана информация. Още тогава разгласих своя позиция, в която показах, че там от мен бе желано да упражня въздействие във връзка с инспекция, което отхвърлих. Такъв сигнал – от министъра на вътрешните работи Рашков, е бил към този момент обсъждан от ДАНС през август предходната година и тогава от него не е последвал акт, изясни тогава Цацаров.

По-късно той завоюва дело и Държавната комисия по сигурността на информацията възвърне достъпа му до държавни секрети.

Цацаров, който сега работи като висш прокурор, е завел дело за 15 000 лева и против някогашния боен министър Бойко Ноев, също след негово изявление пред Би Ти Ви, в което го назовава „проводник на съветско въздействие в България“.

Съдът обаче е разкрил пропуски в молбата и Цацаров би трябвало да ги в профил, с цел да й бъде даден ход. Не била платена и такса от 80 лева.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР