SOS семейството остава такова дори след години, когато децата вече

...
SOS семейството остава такова дори след години, когато децата вече
Коментари Харесай

SOS семействата – вече 28 години в България

SOS фамилията остава такова даже след години, когато децата към този момент са напуснали дома, разяснява в студиото на „ Тази събота” Иван Христофоров, шеф на SOS детски селища за Велико Търново, Габрово и Трявна.

SOS приемните родители се грижат и за своите, и за приемните деца под един покрив.

Тези, които попадат в SOS семейств а, пък не са сираци, а деца, за които родителите нямат опция да се грижат заради разнообразни аргументи.
Лили и Младен – приемни родители на шест деца Двамата стават SOS приемни родители преди пет години. Тогава биологичната им щерка е 6-годишна
Мартина Ганчева израства в такова семейство, единствено със SOS майка.

Причината е, че нейните родители не са имали никакви благоприятни условия да я отглеждат. Тя попада в SOS детско населено място, когато е единствено на 2 години. И има още седем „ братя и сестри “.

Мартина споделя, че детството ѝ е минало доста хубаво и пази прелестни мемоари от това време. Днес тя се занимава с пеене и е музикален учител на деца с увреждания.

Иван Христофоров пък показа, че една от най-запомнящите се истории е на едно момче, изоставено през зимата, с премръзнали от мраз крайници. Тогава детето изживява тежко това и развива навика да се катери на високи дървета – единствено с цел да стартират да го търсят и да почувства, че някой се интересува от него. Днес той към този момент е огромен мъж, има и семейство, описа с усмивка гостът.

На финала той благодари преди всичко на самостоятелните донори, които всеки месец отделят по някаква сума, с цел да оказват помощ. На второ място сложи корпоративните донори, които през последните години са развили добра политика на корпоративна обществена отговорност. Редица известни персони също оказват помощ на SOS детски селища, както и формалните им сътрудници, общините и прочие Един от най-изявените донори е футболната ни легенда Красимир Балъков.

Ако желаете да помогнете на съдружие „ SOS Детски селища – България” може да го извършите на сметка в лв.: BG76RZBB91551060353913.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР