SOS Детски селища провежда кампания за привличане на приемни родители

...
SOS Детски селища провежда кампания за привличане на приемни родители
Коментари Харесай

От SOS Детски селища търсят поне 50 приемни семейства в София

SOS Детски селища организира акция за привличане на приемни родители в София и за базата в Трявна.

Чрез предоставяната приемна грижа деца, разграничени от родителите си, порастват в семейство, в среда на обич, доверие и сигурност. Малчуганите посещават локалните учебни заведения и детски градини и са включени в естествената си среда.

С тях работят квалифицирани екипи от обществени служащи, педагози, психолози, психотерапевти и логопеди, които подкрепят тяхното развиване и техните SOS приемни родители.

„ Нужда от приемна грижа има в цялата страна, изключително в по-големите градове, където се раждат повече деца “, изясни пред Радио София Антония Тилкова, шеф SOS стратегии в София и Перник.

Тя посочи, че в приемната мрежа на организацията сега са градовете София, Перник, Велико Търново, Габрово, Трявна, както по-малкия Брезник.

Желаещите могат да бъдат фамилии, фамилни сътрудници или независими претенденти, които искат да отглеждат приемни деца и да оферират услугата „ приемна грижа “ в личните си домове в София или в еднофамилните къщи в SOS Детското населено място Трявна.

Кандидатите би трябвало да имат предпочитание и условия. Не е наложително да са работещи. Приемният родител получава и 150% от минималната работна заплата за 1 настанено дете (1065 лв. в момента), за 2 деца – 1136 лв., а за 3 или повече – 1207 лв..

Кандидатите се утвърждават от регионални профилирани екипи по приемна грижа към съответните общини.

Трудно е да се каже какъв е броят приемни фамилии, от която се нуждаят София и Трявна, тъй като поради войната в Украйна у нас са пристигнали и непридружени деца, които към този момент се настаняват в резидентна грижа, сподели още Тилкова.

За столицата потребността е за не по-малко от 50 фамилии, а за другите градове – по 10-15. Вече има позвънявания от желаущи, в това число и от други градове.

Кампанията за София и Трявна продължава до 30 април 2022 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР