Соред Telegram-канала Можем да обясним, преди седмица руското министерство на

...
Соред Telegram-канала Можем да обясним, преди седмица руското министерство на
Коментари Харесай

Нова вълна на шпиономания в Русия атакува интелигенцията

Соред Telegram-канала „ Можем да разбираем ”, преди седмица съветското министерство на образованието и науката е уведомило университетите с писмо, че университетските управления би трябвало да изготвят и показват описи на участниците във всички интернационалните научни прояви за 2023 година, в това число студенти, щатни преподаватели и лектори.

Към писъците би трябвало да се приложат формуляри, по модел на тези за „ задгранични сътрудници “, които „ бдителни ” жители и институции подават в Министерството на правораздаването. Документите би трябвало да се попълнят и подадат до 22 декември и да дават „ подробна информация за контингента на участниците “, трите им имена, статус, както и данни за задграничните научни институции, с които лицето контактува.

„ Със сигурност, описите, съобразени с новия метод, ще включат десетки хиляди, в случай че не и стотици хиляди хора – учители, студенти, специалисти и несъмнено всички, които изнасят лекции ”, споделя пред The Moscow Times източник от съветското просветително министерство. Според него, „ Впоследствие описите могат да се употребяват за инспекции за „ несъответствуващи “ контакти,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР