Сорана Кърстя взе най-голяма победа в кариерата си, за да

...
Сорана Кърстя взе най-голяма победа в кариерата си, за да
Коментари Харесай

Кърстя надви Сабаленка за най-голямата си победа

Сорана Кърстя взе най-голяма победа в кариерата си, с цел да се класира на. Румънката надделя Арина Сабаленка след 6-4, 6-4. Кърстя стигна последните четири на шампионат от WTA 1000 за първи път от 10 години насам. Освен това още не е изгубила сет в Маями. Тя се оправи с поставената под номер 2 в схемата за час и 27 минути.

Мачът потегли неприятно за Сабаленка, която отрази три точки за пробив, само че не е и четвъртата. Все отново тя съумя да изравни частта за 4-4, само че позволи рибрейк в идващия гейм. В 10-ия гейм румънката решително довърши започнатото и взе сета.

Втората част стартира по сходен метод – с пробив за Кърстя. Тя стигна до 5-3, след това Сабаленка направи 5-4 и имаше две точки за пробив, само че не съумя да го направи.

„ Направо съм без думи! Беше доста тежък мач! Арина удряше толкоз крепко, че напряко ми беше мъчно да се задържа на корта. Но съм и щастлива от представянето си. А и да си призная – не съм очаквала да се развие по този начин тази среща “, съобщи щастливата Кърстя.

Нейната съперничка на полуфинала ще стане ясна от мача Елена Александрова (Русия) – Петра Квитова (Чехия). Вечерната сесия в Маями обаче беше отсрочена зарди дъжд, тъй че не е ясно по кое време ще играят те.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР