Сопраното Тамара Калинкина, прима на Националната опера на Украйна в

...
Сопраното Тамара Калинкина, прима на Националната опера на Украйна в
Коментари Харесай

Украинската оперна звезда Тамара Калинкина става солистка на Старозагорската опера

Сопраното Тамара Калинкина, прима на Националната опера на Украйна в Киев ще бъде солистка в старозагорската опера, заяви шефът на трупата Огнян Драганов на уеб страницата на оперния спектакъл.

Калинкина идва в Града на липите със фамилията си.

Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален лицей на името на Р. Глиер през 2005 година и Националната музикална академия на Украйна „ П. И. Чайковски “ (в класа на О. М. Дяченко) през 2009 година От 2004 до 2011 година е водещ солист на Киевския народен научен оперетен спектакъл. От 2011 година е солистка на Националната опера на Украйна, където извършва функциите на Виолета от „ Травиата”, Мими и Мюзета от „ Бохеми”, Маргарита от „ Фауст”, Татяна от „ Евгений Онегин”, Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от „ Джани Скики”, Наталка от „ Наталка-Полтавка”, Кукс от „ Приказки за цар Салтан” и други

Тамара Калинкина е лауреат на Международния конкурс за млади оперни артисти Р. Зандонай и Международния музикален конкурс във Виена в категория професионален глас (2020). Гостувала е на сцените на разнообразни оперни театри и концертни зали като Театър Виелки във Варшава, Театър Сан Карло в Неапол, Театро Реджо в Парма, Дубайската опера, Македонската опера и балет, Театър Амазонка в Манаус, Театър Серджо Кардозо в Сао Пауло, Националната опера на Естония.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР